Eğlenmek masumdur alkol asla! - page 71

E s a t Ö Z ATA
Beykent Üniversitesi Aşçılık Program Başkanı
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğr. Gör.
AŞPAFEDMilli TakımDirektörü
@esatozata
Hazırlanışı
:
İlk olarak brownie kek için; derin bir karıştırma kabında 3 adet yumurta, 1 su
bardağı toz şeker iyice kar kıvamına gelecek şekilde karıştırılır.
Bir tavada tereyağı eritilir, ardından içerisine bitter çikolata, kırılmış ceviz, krema
ve en son damla çikolata ilave edilir. Yumurtalı karışımı ve tereyağlı karışımı
birbirine yedirip en son un, vanilya ilave edilip, karışımı yağlı kâğıt serilmiş bir
tepsiye döküp, 180-200 derecede 20-25 dakika pişirin.
Balkabaklarını tarçın çubuğu, karanfil, bir miktar toz şeker ve su ile kaynatın ve
yumuşak hale gelince püre haline getirin.
Hazır hale gelmiş kekleri küçük yuvarlak kalıplar şeklinde kesin.
2 parça arasına balkabağı püresini koyun. Son olarak baklava hamurlarına arası
balkabakla doldurulmuş bu yuvarlak kekleri sarın. Baklava hamurlarının üstüne
eritilmiş tereyağı sürüp 10 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Üzerine bol
pudra şekeri dökerek servis yapın.
Afiyet olsun…
2 paket bitter çikolata
4 yemek kaşığı tereyağı
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı un
1 yemek kaşığı damla çikolata
2 yemek kaşığı ceviz
2 yemek kaşığı krema
Vanilya
1 kâse haşlanmış balkabağı
1 tutam tarçın
2-3 adet karanfil
1 paket baklava yufkası yufka
Tereyağı
2 pakt bitter çikolata
Pudra şekeri
Malzemeler
yesilay.org.tr
69
YEŞiLAY
ARALIK 2014
1...,61,62,63,64,65,66,67,68,69,70 72,73,74,75,76,77,78,79,80,81,...88
Powered by FlippingBook