Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  74 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 74 / 84 Next Page
Page Background

kültür

Yeşilay

74

KAYMAKLI VE PEYNİRLİ POĞAÇA

(30 adet)

300 gram kaymak

2 çorba kaşığı oda

sıcaklığında tereyağı

2 tatlı kaşığı toz şeker

1 çay bardağı sıvı yağ

1 adet yumurtanın akı

20 gram instant maya

Aldığı kadar un

PANKEK

(4 kişilik)

4 adet yumurta

Yarım su bardağı toz şeker

1 çorba kaşığı tereyağı

3/4 su bardağı süt

2 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Bir tutam tuz

Tavayı yağlamak için:

Sıvı yağ

Servis için:

Reçel

Hamur için kaymak, tereyağı, toz şeker, sıvı yağ, yumurta akı ve

mayayı yoğurma kabına alın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar

un ilave edip tümmalzemeyi yoğurun. Hazırladığınız hamuru 5-10

dakika dinlendirin. İçi için rendelenmiş beyaz peynir ve kıyılmış

maydanozu karıştırın. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde

parçalar koparın. Bir parçayı avucunuzun içinde yuvarlak şekil

vererek açın. Ortasına peynirli iç harçtan 1 tatlı kaşığı koyun.

Kapatıp yuvarlak şekil verin. Diğer hamur parçalarını da aynı

şekilde hazırlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.

Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 190 derece

fırında 35-40 dakika pişirin.

Aşçının notu:

İç harcına beyaz peynir yerine rendelenmiş kaşar peyniri de

koyabilirsiniz.

Yumurtaları toz şeker ve tereyağıyla birlikte iyice çırpın. Üzerine

süt ekleyin. Daha sonra un, kabartma tozu, vanilya ve tuz ekleyip

yeniden çırpın; boza kıvamında bir hamur hazırlayın. Yapışmaz

yüzeyli küçük bir tavayı ısıtıp hafifçe yağlayın. Hazırladığınız

hamurdan bir servis kaşığıyla alıp tavaya dökün. Önlü arkalı pişirin.

Hamur bitene kadar işleme devam edin. Reçelle birlikte servis yapın.

İçi için:

100 gram beyaz peynir

10-12 dal maydanoz

Üzerine:

1 adet yumurtanın sarısı