Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  73 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 73 / 84 Next Page
Page Background

AĞUSTOS 2017 73

ACIKA

250 gram ceviz içi

2 dilim bayat ekmek

Yarım kg ev tipi acı biber salçası

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 çorba kaşığı toz kişniş

3-4 diş dövülmüş sarımsak

YAZ BAHÇESİ

(6-8 kişilik)

Hamur için:

100 gram eritilmiş tereyağı

10 çorba kaşığı un

3 çorba kaşığı yoğurt

1 çay kaşığı kabartma tozu

Üzeri için:

600 gram lor peyniri

6-7 adet kiraz domates

3-4 adet sivri biber

Yarımşar demet maydanoz, dereotu ve nane

5-6 dal ince kıyılmış taze soğan

Üzerine:

2 adet yumurta

1 çay bardağı süt

Ceviz içini incecik çekin. Ekmeklerin kenarlarını alıp suda ıslatın.

Elinizle sıkıp ufalayın. Salçayı geniş bir kaba alıp üzerine ceviz, ekmek

içi, sıvı yağ, kişniş ve sarımsak ekleyip iyice karıştırın. Ekmeğe sürerek

servis yapın.

Aşçının notu:

Bir Çerkes yiyeceği olan acıka, Çerkes halkının vazgeçilmez

kahvaltılıkları arasında yer alır.

Acıkayı ağzı kapalı kavanozlara koyup buzdolabında uzun süre

saklayabilirsiniz.

Hamur için tereyağı, un, yoğurt ve kabartma tozunu yoğurun.

Orta büyüklükte bir tart kalıbının içine kenarlarını kaplayacak

şekilde yayın. İçi için bir kasede lor peyniri, dörde bölünmüş kiraz

domates, ince kıyılmış sivri biber, maydanoz, dereotu ve naneyle

taze soğanı karıştırın. Hamurun üzerine yayın. Bir kapta yumurta

ve sütü çırpın. Karışımın her tarafına gelecek şekilde dökün.

Önceden ısıtılmış 175 derece fırında hamur kızarana kadar pişirin.

Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.