Background Image
Previous Page  70 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 70 / 84 Next Page
Page Background

Zeytinyağının tadı yaz sebzelerinin lezzeti ile birleşince ortaya hemhafif hemde sağlıklı

yemekler çıkıyor. İftarda keyifli bir şekilde tüketebileceğiniz zeytinyağlı yemekleri

kolayca hazırlayabilirsiniz. İşte size birkaç tarif.

6-8 kişilik

l

500 gram asma yaprağı

l

2 su bardağı pilavlık bulgur

l

1 çay bardağı +2 su bardağı

sıcak su

l

1 adet ince kıyılmış soğan

l

4-5 diş kıyılmış sarımsak

l

1 çorba kaşığı biber salçası

l

1 çorba kaşığı domates

salçası

l

1 çorba kaşığı nar ekşisi

l

1’er çay kaşığı karabiber ve

kimyon

l

1 su bardağı zeytinyağı

l

1 çay kaşığı tuz

BULGURU

1 çay bardağı sıcak

su ile ıslatın. Ayrı bir kaba so-

ğan, sarımsak, salça, nar ek-

şisi, karabiber, kimyon ve tuz

koyup elinizle iyice yoğurun.

Bulguru ilave edip, karıştırın.

Zeytinyağı ekleyip harman-

layın. Asma yapraklarını iyice

yıkayıp suyunu süzdürün.

Sıcak suda haşlayıp yeniden

suyunu süzdürün. Hazırladı-

ğınız harcı yaprakların içlerine

pay edin. Yaprakları sarıp

tencereye yerleştirin. Üzerine

2 su bardağı sıcak su ekleyip

ağır ateşte pişirin. Soğuk

olarak servis yapın.

ZEYTINYAĞLI

YEMEKLERIN

DAYANILMAZHAFIFLIĞI

GASTRONOMİ

BULGURLU NAR

EKŞİLİ YAPRAK

SARMA

yesilay.org.tr

70

YEŞiLAY

HAZİRAN 2016

YAŞAM