Zeytinyağının tadı yaz sebzelerinin lezzeti ile birleşince ortaya hemhafif hemde sağlıklı
yemekler çıkıyor. İftarda keyifli bir şekilde tüketebileceğiniz zeytinyağlı yemekleri
kolayca hazırlayabilirsiniz. İşte size birkaç tarif.
6-8 kişilik
l
500 gram asma yaprağı
l
2 su bardağı pilavlık bulgur
l
1 çay bardağı +2 su bardağı
sıcak su
l
1 adet ince kıyılmış soğan
l
4-5 diş kıyılmış sarımsak
l
1 çorba kaşığı biber salçası
l
1 çorba kaşığı domates
salçası
l
1 çorba kaşığı nar ekşisi
l
1’er çay kaşığı karabiber ve
kimyon
l
1 su bardağı zeytinyağı
l
1 çay kaşığı tuz
BULGURU
1 çay bardağı sıcak
su ile ıslatın. Ayrı bir kaba so-
ğan, sarımsak, salça, nar ek-
şisi, karabiber, kimyon ve tuz
koyup elinizle iyice yoğurun.
Bulguru ilave edip, karıştırın.
Zeytinyağı ekleyip harman-
layın. Asma yapraklarını iyice
yıkayıp suyunu süzdürün.
Sıcak suda haşlayıp yeniden
suyunu süzdürün. Hazırladı-
ğınız harcı yaprakların içlerine
pay edin. Yaprakları sarıp
tencereye yerleştirin. Üzerine
2 su bardağı sıcak su ekleyip
ağır ateşte pişirin. Soğuk
olarak servis yapın.
ZEYTINYAĞLI
YEMEKLERIN
DAYANILMAZHAFIFLIĞI
GASTRONOMİ
BULGURLU NAR
EKŞİLİ YAPRAK
SARMA
yesilay.org.tr
70
YEŞiLAY
•
HAZİRAN 2016
YAŞAM