İki buçuk su bardağı
su ve 1 su bardağı toz şekeri iyice
kaynatın. Ocaktan almaya yakın 1 çorba kaşığı limon suyu
ekleyin. Soğumaya bırakın. Dolgu için, yarımşar çay bardağı
Hindistan cevizi, kavrulmuş susamve kıyılmış ceviz içini
harmanlayın. 1 çay kaşığı tarçın, 200gramufalanmış hazır
pasta tabanı ve 1 çay bardağı süt ekleyip iyice karıştırın.
Sonra tezgah üzerinde yuvarlayarak rulo haline getirin. Ayrı
bir yerde 2 su bardağı irmik, yarımsu bardağı un, 200gram
tereyağı, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 1 çay kaşığı toz şeker
ve 1 adet portakalın suyunu yoğurun. Daha sonra tezgah
üzerinde, elinizle bir parmak kalınlığında açın. Ortasına dolgu
malzemesini yerleştirip, rulo haline getirin. Dilimleyip, fırın
tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180derece fırında hafif
pembeleşene dek pişirin. Fırından alıp, 10dakika dinlendirin.
Üzerine ılık şerbeti gezdirin. Yarımsaat dinlendirip dondurma
ile servis yapın.
YAZ TATLISI
UN HELVASI
2 su bardağı süt
ve 2 su bardağı toz şekeri ara ara karıştırarak
kaynatın. 125gramtereyağı ve 125grammargarini tavaya
alıp eritin. 2 su bardağı un ekleyip, rengi dönene dek
karıştırarak kavurun. Ocaktan alıp, sürekli karıştırarak üzerine
sütlü karışımı dökün. 250gramufalanmış tuzsuz peynir ilave
edip karıştırmaya devamedin. Tencerenin kapağını kapatıp, 10
dakika dinlendirin. Çorba kaşığı yardımıyla şekil verin. Yanına
dondurma koyun.
yesilay.org.tr
73
YEŞiLAY
•
AĞUSTOS 2016