Background Image
Previous Page  77 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 77 / 84 Next Page
Page Background

TEMMUZ 2017 77

KİNOALI KEŞKÜL-Ü FUKARA

(8 k ş l k)

1 su bardağı ha lanmı k noa

250 gram badem

B r buçuk l tre süt

2 çorba ka ığı n asta

2 çorba ka ığı un

BARDAKTA ÇİKOLATALI

FRAMBUAZ

(4 k ş l k)

200 gram b tter ç kolata

100 gram frambuaz

300 gram süzme yoğurt

3 çorba ka ığı bal

Süslemek ç n:

Nane yaprağı

Bademler sıcak suda 15 dak ka beklet n ve kabuklarını soyun.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pembeleşt r n ve robottan

geç r n. Sütü der n b r tencereye alın ve ç ne n şasta, un ve toz şeker

lave ed n. Kremayı katın ve koyu b r kıvam alana kadar çırpıcı veya

tahta b r kaşıkla karıştırın. En son k noa ve badem ekley p b r taşım

daha kaynatın. Tatlıyı kuplara paylaştırın ve soğuması ç n önce

oda sıcaklığında yarım saat daha sonra buzdolabında en az 2 saat

beklet n. Badem ve ç lekle süsley p serv s yapın.

Ç kolatayı benmar usulü er t n. Haf fçe soğuttuktan sonra süzme

yoğurt ve balla karıştırın. Frambuazları serv s bardaklarına

paylaştırıp üzer ne ç kolatalı karışımı ekley n. Nane yapraklarıyla

süsley p hemen serv s yapın.

1 su bardağı toz eker

1 kutu (200 ml) krema

Süslemek ç n:

Badem ve ç lek