Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  71 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 71 / 84 Next Page
Page Background

10 kişilik

Hamuru için:

l

1 kg un

l

25 gram yaş maya

l

1 çorba kaşığı tozşeker

l

4 adet yumurta

l

4 çorba kaşığı tereyağı

l

1 tatlı kaşığı mahlep

l

Yeteri kadar su

l

Tuz

İç harcı için:

l

6 adet yumurta

l

Bir buçuk kg tavuk göğsü

l

150 gram tereyağı

l

5 su bardağı su

l

2 adet soğan

l

7-8 dal taze soğan

l

6-7 dal maydanoz

l

Tuz, karabiber, pulbiber

Kızartmak için:

l

Sıvıyağ

Hamuru için unu düz bir zemine

koyup ortasını havuz gibi açın.

Su hariç bütünmalzemeyi

üzerine ilave edip karıştırın.

Azar azar su ekleyerek kulak

memesi kıvamında bir hamur

hazırlayın. Üzerine nemli

bir bez örterek 15 dakika

dinlendirin.

İç harcı için yumurtaları

haşlayın. Soyup ince doğrayın

ve kenara alın.

Tavuğu 5 su bardağı suda

haşlayın. Sudan alın ve

ılındıktan sonra didikleyin.

Tereyağını bir tavaya alıp ince

kıyılmış soğanı sote edin.

Üzerine tavuk etini ekleyin. 5

dakika karıştırarak kavurun.

Ocaktan alıp ince kıyılmış taze

soğan vemaydanozu katın.

Yumurta, baharat ve tuz ilave

edip karıştırın.

Dinlenen hamuru bezelere

ayırın. Bir adet bezeyi un

serperek açın. Açtığınız

hamurun yarısına aralıklarla

tavuklu harçtan koyun. Boşta

kalan kısmı harçlı kısmın

üzerine kapatın. Harçların

bulunduğu noktaların etrafına

elinizle hafifçe bastırın. Harçlı

kısımları su bardağı ağzı ile

keserek çıkarın. Kalan bezeleri

de aynı şekilde hazırlayın. Bol

yağda kızartarak servis yapın.

BEYZA BE CIHET-I BÖREK-I MAKIYAN

yesilay.org.tr

71

YEŞiLAY

ŞUBAT 2016