PIRASALI BÖREK
8 adet
l
4 adet pırasanın beyaz kısımları
l
Yarım çay bardağı zeytinyağı
l
1 adet orta boy soğan
l
2 çorba kaşığı tereyağı
l
2 adet yufka
l
Yarım çay bardağı su
l
1 çorba kaşığı salça
l
1 su bardağı ezilmiş beyaz peynir
l
Tuz, karabiber
Üzerine:
l
1 su bardağı yoğurt
l
1 adet yumurta
l
1 çay bardağı sıvı yağ
l
2 çorba kaşığı susam
İÇ
harcı için tereyağını bir tavayaalıpyemeklik
doğranmış soğanve incehalkaşeklindekıyılmış
pırasayı kavurun. Üzerinesalçayı ekleyin. Birkaç
dakikapişiripezilmişpeynir, tuzvekarabiber
ilaveedin. Şöylebir çeviripocaktanalın.
Zeytinyağı vesuyukarıştırın.
Yufkalardanbirini düzbir zemineyayın. Üzerine
zeytinyağlı karışımdansürün. İkinci yufkayı
üzerinekoyun. Yenidenzeytinyağlı karışımdan
sürün. Yufkayı 8’ebölüp, yuvarlakkısımlarına
pırasalı harçtankoyun. Uçlarını içekıvırmadan
çoksıkı olmayacakşeklidesigaraböreği sarar
gibi sarın. Dahasonrakendi etrafınadolayarak
gül şekli verin. Tümyufkaparçalarını aynı şekilde
hazırlayınveyağlanmış fırın tepsisinedizin.
Yoğurt, yumurtavesıvı yağı karıştırıpböreklerin
üzerinebolcasürün. Susamserpin. Önceden
ısıtılmış200derece fırındaüzerleri kızaranadek
pişiripservisyapın.
GASTRONOMİ
yesilay.org.tr
70
YEŞiLAY
•
OCAK 2016
KÜLTÜR