Background Image
Previous Page  70 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 70 / 84 Next Page
Page Background

PIRASALI BÖREK

8 adet

l

4 adet pırasanın beyaz kısımları

l

Yarım çay bardağı zeytinyağı

l

1 adet orta boy soğan

l

2 çorba kaşığı tereyağı

l

2 adet yufka

l

Yarım çay bardağı su

l

1 çorba kaşığı salça

l

1 su bardağı ezilmiş beyaz peynir

l

Tuz, karabiber

Üzerine:

l

1 su bardağı yoğurt

l

1 adet yumurta

l

1 çay bardağı sıvı yağ

l

2 çorba kaşığı susam

İÇ

harcı için tereyağını bir tavayaalıpyemeklik

doğranmış soğanve incehalkaşeklindekıyılmış

pırasayı kavurun. Üzerinesalçayı ekleyin. Birkaç

dakikapişiripezilmişpeynir, tuzvekarabiber

ilaveedin. Şöylebir çeviripocaktanalın.

Zeytinyağı vesuyukarıştırın.

Yufkalardanbirini düzbir zemineyayın. Üzerine

zeytinyağlı karışımdansürün. İkinci yufkayı

üzerinekoyun. Yenidenzeytinyağlı karışımdan

sürün. Yufkayı 8’ebölüp, yuvarlakkısımlarına

pırasalı harçtankoyun. Uçlarını içekıvırmadan

çoksıkı olmayacakşeklidesigaraböreği sarar

gibi sarın. Dahasonrakendi etrafınadolayarak

gül şekli verin. Tümyufkaparçalarını aynı şekilde

hazırlayınveyağlanmış fırın tepsisinedizin.

Yoğurt, yumurtavesıvı yağı karıştırıpböreklerin

üzerinebolcasürün. Susamserpin. Önceden

ısıtılmış200derece fırındaüzerleri kızaranadek

pişiripservisyapın.

GASTRONOMİ

yesilay.org.tr

70

YEŞiLAY

OCAK 2016

KÜLTÜR