Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  76 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 76 / 84 Next Page
Page Background

kültür

Yeşilay

76

Hafif yiyelim, sağlıklı kalalım

Yaz aylarının kapımızı çaldığı bu günlerde hafif ve sağlıklı tariflerle sofralarınızı renklendirmeye

ne dersiniz? Gezi İstanbul Mutfak Koordinatörü Executive Chef Ayvaz Akbacak’tan düşük

kalorili ve lezzetli tarifler burada…

300 gram lor peyniri

2 adet sarı biber

2 adet kırmızıbiber

1

demet maydanoz

1 demet dereotu

20 gram mantar

5-10 adet

kapari çiçeği

Süslemek için:

Blenderdan geçirilmiş köz biber ve pancar

250 gram haşlanmış buğday

50 gram ton balığı

5 adet taze soğan

2 adet sarı biber

2 adet kırmızıbiber

2 adet dolmalık biber

1

çorba kaşığı kapari

1 demet dereotu

50 gram tereyağı

1 tutam tuz

1 tutam kimyon

SAĞLIKLI LOR KÖFTE

TON BALIKLI KEŞKEK

Hazırlanışı:

Bütün sebzeleri küp küp doğruyoruz. Fırınımızı 180 dere-

ceye ayarlayıp ısıtıyoruz. Sebze ve lor peynirini güzelce bir harç haline

gelene kadar karıştırıyoruz. Hamburger köftesi büyüklüğünde yuvarla-

yıp fırın tepsisine diziyoruz. 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana

kadar pişiriyoruz. Servis tabağımıza alıp yanına köz biber ve pancarı

koyup servis yapıyoruz.

Hazırlanışı:

Buğdayımızı akşamdan ıslayıp güzelce kaynatalım. Bir

tencerenin içerisine tereyağını alıp küp küp doğradığımız taze soğan

ve biberleri güzelce kavuralım. Buğdayımızı ilave edip bir su bardağı su

ekleyip iyice helvelenmesini sağlayalım. En son dereotu, kapari ve ton

balığımızı ekleyip biraz daha kaynadıktan sonra servis yapalım.