Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  75 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 75 / 84 Next Page
Page Background

75

BİBERLİ ŞEHRİYE PİLAVI

(6-8 kişilik)

2 adet çarliston biber

6 adet sivri biber

1 paket arpa şehriye

1 çay bardağı zeytinyağı

1 adet soğan

3 su bardağı sıcak su

15 adet kiraz domates

Tuz, karabiber

BİBERLERİN

çekirdeklerini çıkarıp halka

şeklinde doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye

alıp, piyazlık doğranmış soğanı çok hafif

pembeleşene dek kavurun. Üzerine şehriyeyi

katın. Şehriyeler hafifçe pembeleşince

doğranmış biberleri ekleyin. Birkaç dakika

kavurup üzerine sıcak su, tuz ve karabiber ilave

edin. Kapağını kapatıp orta ateşte 5 dakika

pişirin ve ikiye bölünmüş kiraz domatesleri

tencereye ekleyin. Daha sonra çok kısık ateşte

suyunu çekene dek pişirin. Ocağı kapatıp

tencerenin üzerine kağıt havlu kapatın. 10

dakika demlendirdikten sonra servis yapın.

FIRINLANMIŞ BİBER SALATASI

(4 kişilik)

5-6 adet dolmalık biber

4 adet çarliston biber

6 adet

sivri biber

2 adet kırmızı biber

3-4 adet bebek kabak

1 adet soğan

2 diş sarımsak

1 dal biberiye, 2 dal fesleğen

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Tuz, karabiber

Üzerine:

2 dal fesleğen

1 dal biberiye

3 çorba kaşığı sirke

BÜTÜN

biberlerin çekirdeklerini çıkarıp 5 cm uzunluğunda

doğrayın. Kabakları uzunlamasına dörde bölün. Soğanı

piyazlık doğrayın. Sarımsağıı, sapından ayırdığınız biberiyeyi

ve fesleğeni ince kıyın. Biber, kabak ve soğanı bir kaseye alın.

Üzerine zeytinyağı, kıyılmış biberiye, fesleğen, sarımsak, tuz

ve karabiber ilave edip, harmanlayın. Daha sonra yağlı kağıt

serilmiş bir tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece

fırında 25 dakika pişirin. Sebzeleri servis tabağına alın. Üzerine

kıyılmış fesleğen yaprağı serpip, sirke gezdirin. Biberiye ile

süsleyerek servis yapın.

yesilay.org.tr

YEŞiLAY

EYLÜL 2015