Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  72 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 72 / 84 Next Page
Page Background

KÜLTÜR

GASTRONOMİ

DOMATES SEVEN OKURLARIMIZ BU AY BAYRAM

YAPACAK. SOFRALARINIZI ŞENLENDİRECEK,

İŞTAHINIZI ARTTIRACAK DOMATESLİ TARİFLER

SUNUYORUZ. LEZZETLİ TARİFLERİ SUNMASI

BİZDEN DENEMESİ SİZDEN…

1 su bardağı kiraz domates

10-12 dilim tost ekmeği

2 adet kabak

1 su bardağı ezilmiş beyaz peynir

3 adet yumurta

6-7 dal kıyılmış dereotu

1 çay kaşığı rendelenmiş muskat

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı tereyağı

Tuz, karabiber

EKMEK

dilimlerinin kenarlarını keserek alın. Kiraz domatesleri ikiye

bölün. İçini hazırlamak için kabakları rendeleyip geniş bir kaba

alın. Üzerine beyaz peynir, yumurta, dereotu, muskat, zeytinyağı,

tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Çok büyük olmayan yuvarlak

ve derin bir fırın kabını tereyağı ile yağlayın. Kabın dibini ekmekle

kapatın. Kalan dilimleri kabın kenarlarına balık sırtı şeklinde dizin.

Hazırladığınız harcın yarısını kaba dökün. Üzerine ikiye bölünmüş

kiraz domateslerin yarısını dizip, kabaklı harcın kalanını koyun.

Kalan domatesleri üzerine yerleştin. Önceden ısıtılmış 180 derece

fırında 45 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

DOMATESLİ EKMEK TARTI

SOFRANIZI ŞENLENDİRECEK

DOMATESLİ TARİFLER

yesilay.org.tr

72

YEŞiLAY

EKİM 2015