KÜLTÜR
GASTRONOMİ
DOMATES SEVEN OKURLARIMIZ BU AY BAYRAM
YAPACAK. SOFRALARINIZI ŞENLENDİRECEK,
İŞTAHINIZI ARTTIRACAK DOMATESLİ TARİFLER
SUNUYORUZ. LEZZETLİ TARİFLERİ SUNMASI
BİZDEN DENEMESİ SİZDEN…
●
1 su bardağı kiraz domates
●
10-12 dilim tost ekmeği
●
2 adet kabak
●
1 su bardağı ezilmiş beyaz peynir
●
3 adet yumurta
●
6-7 dal kıyılmış dereotu
●
1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
●
2 çorba kaşığı zeytinyağı
●
1 çorba kaşığı tereyağı
●
Tuz, karabiber
EKMEK
dilimlerinin kenarlarını keserek alın. Kiraz domatesleri ikiye
bölün. İçini hazırlamak için kabakları rendeleyip geniş bir kaba
alın. Üzerine beyaz peynir, yumurta, dereotu, muskat, zeytinyağı,
tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Çok büyük olmayan yuvarlak
ve derin bir fırın kabını tereyağı ile yağlayın. Kabın dibini ekmekle
kapatın. Kalan dilimleri kabın kenarlarına balık sırtı şeklinde dizin.
Hazırladığınız harcın yarısını kaba dökün. Üzerine ikiye bölünmüş
kiraz domateslerin yarısını dizip, kabaklı harcın kalanını koyun.
Kalan domatesleri üzerine yerleştin. Önceden ısıtılmış 180 derece
fırında 45 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
DOMATESLİ EKMEK TARTI
SOFRANIZI ŞENLENDİRECEK
DOMATESLİ TARİFLER
yesilay.org.tr
72
YEŞiLAY
•
EKİM 2015