Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  69 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 69 / 84 Next Page
Page Background

69

KIREMITTE HAMSI

4 kişilik

l

1 kg hamsi

l

1 adet soğan

l

2’şer adet kırmızı ve sivri biber

l

2-3 dilim limon

l

6-8 adet arpacık soğan

l

1 tatlı kaşığı kekik

l

1 çorba kaşığı tereyağı

l

1 çay bardağı su, tuz, pul biber

HAMSİYİ

ayıklayıp, yıkayın ve süzgece alın. Piyazlık doğranmış

soğanı kiremit güvecin dibine yayın ve üzerine hamsileri

kuyrukları ortaya gelecek şekilde yan yana dizin. Dilimlenmiş

biber, limon ve arpacık soğan yerleştirin. Kekik, tuz ve pul

biber serpip, tereyağı koyun. En son suyunu ekleyin ve üzerini

alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında

10 dakika pişirin. Folyoyu üzerinden alıp, 2 dakika daha pişirdikten

sonra sıcak olarak servis yapın.

HAMSI KUŞU

4 kişilik

l

Yarım kg hamsi

l

Yarım ekmek

l

5 adet ceviz

l

2 diş sarımsak

l

10 dal dereotu, tuz

Bulamak için:

l

1 su bardağı un

l

3 adet yumurta

Kızartmak için:

Sıvı yağ

BALIĞI

ayıklayın. Kılçığını çıkarıp, yıkayın ve süzülmesi için

süzgece koyun. Ekmek içi, ceviz, sarımsak, dereotu ve

tuzu robottan geçirip, bir kaba alın. Bir adet balığın içine

bu karışımdan 1 tatlı kaşığı koyun. Üzerine ikinci bir hamsi

kapatın. Hamsi ve iç harç bitene kadar işleme devam edin.

Hazırladığınız hamsi kuşlarını önce una, sonra çırpılmış

yumurtaya bulayın ve kızdırılmış sıvı yağda önlü arkalı kızartın.

Kağıt havlu üzerinde fazla yağını aldıktan sonra sıcak olarak

servis yapın.

yesilay.org.tr

YEŞiLAY

EKİM 2015

YEŞiLAY

ARALIK