69
KIREMITTE HAMSI
4 kişilik
l
1 kg hamsi
l
1 adet soğan
l
2’şer adet kırmızı ve sivri biber
l
2-3 dilim limon
l
6-8 adet arpacık soğan
l
1 tatlı kaşığı kekik
l
1 çorba kaşığı tereyağı
l
1 çay bardağı su, tuz, pul biber
HAMSİYİ
ayıklayıp, yıkayın ve süzgece alın. Piyazlık doğranmış
soğanı kiremit güvecin dibine yayın ve üzerine hamsileri
kuyrukları ortaya gelecek şekilde yan yana dizin. Dilimlenmiş
biber, limon ve arpacık soğan yerleştirin. Kekik, tuz ve pul
biber serpip, tereyağı koyun. En son suyunu ekleyin ve üzerini
alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında
10 dakika pişirin. Folyoyu üzerinden alıp, 2 dakika daha pişirdikten
sonra sıcak olarak servis yapın.
HAMSI KUŞU
4 kişilik
l
Yarım kg hamsi
l
Yarım ekmek
l
5 adet ceviz
l
2 diş sarımsak
l
10 dal dereotu, tuz
Bulamak için:
l
1 su bardağı un
l
3 adet yumurta
Kızartmak için:
Sıvı yağ
BALIĞI
ayıklayın. Kılçığını çıkarıp, yıkayın ve süzülmesi için
süzgece koyun. Ekmek içi, ceviz, sarımsak, dereotu ve
tuzu robottan geçirip, bir kaba alın. Bir adet balığın içine
bu karışımdan 1 tatlı kaşığı koyun. Üzerine ikinci bir hamsi
kapatın. Hamsi ve iç harç bitene kadar işleme devam edin.
Hazırladığınız hamsi kuşlarını önce una, sonra çırpılmış
yumurtaya bulayın ve kızdırılmış sıvı yağda önlü arkalı kızartın.
Kağıt havlu üzerinde fazla yağını aldıktan sonra sıcak olarak
servis yapın.
yesilay.org.tr
YEŞiLAY
•
EKİM 2015
YEŞiLAY
•
ARALIK