Background Image
Previous Page  45 / 52 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 45 / 52 Next Page
Page Background

Burada dikkat edeceğimiz

nokta, sütü ne çok sıcak

ne de çok soğuk olduğu

zaman değil, tam ılık halde

mayalamaktır.

Ertesi gün, mayalanan süt yoğurda dönüştü. Annemle

birlikte yaptığımız yoğurdu afiyetle yedik.

Anneme bana yoğurt yapımında yardım ettiği için

teşekkür ettim. Ona yoğurdun faydalarını öğrenip,

sayacağıma söz verdim. Neler öğrenmişim bakalım mı?

Kalsiyum bakımından zengin olduğu için

kemiklerimizi güçlendiriyor.

Grip ve soğuk algınlığının sık yaşandığı kış

aylarında düzenli yoğurt tüketmek; bağışıklık

sistemimizi güçlendirip, vücut direncimizi artırıyor.

Sindirim sistemimize iyi geliyor.

Bunca faydası

bulunan bu

beyaz, leziz

yiyeceği

soframızdan

eksik etmeyelim

ve düzenli olarak

yemeye

özen

gösterelim.

Şimdiden

afiyet olsun!

1

2

3

Annemle ben sütü bir

tencerede kaynattık ve

sonra soğumaya bıraktık.

Soğuyarak ılık hale gelen

süte birazcık eski yoğurt

yani maya kattık.

FAYDALARI

.

.

.

Sonra tencerenin ağzını

kapattık ve bir gün

mayalanmasını bekledik.

43

Yeşilay Çocuk - Mart