Background Image
Previous Page  7 / 52 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 7 / 52 Next Page
Page Background

Her gün iki bardak süt

içelim. Birkaç dilim peynir

ve bir kase yoğurt yemeye

gayret gösterelim.

Süt kalsiyum, fosfor, potasyum, çinko

gibi minerallerin yanında A, B, D, E,

K vitaminleri içerir. Özellikle vitamin

D, vücudumuzun hastalıklara karşı

direncini arttırır. Grip, faranjit, bronşit

gibi hastalıklara daha az yakalanırız.

Ne kadar tüketelim?

Vücudumuzu güçlendirir

Beynimizin gelişmesi ve verimli

çalışması için süt temel gıdalarımızdan

biridir. Problem çözme, hafızada

tutma, soyut düşünme ve bir konuya

odaklanma becerilerimizi artırır.

Beynimiz, süt sayesinde

daha verimli

Süt ve sütün farklı şekillerde

mayalandırılmasıyla elde edilen peynir,

kefir, yoğurt sindirim sistemimize

faydalıdır. Midemiz ve bağırsaklarımızın

çalışmasını düzenler.

Sindirim sistemimiz

rahat çalışır

5

Mavi Kırlangıç - Aralık