TEMMUZ 2017 77
KİNOALI KEŞKÜL-Ü FUKARA
(8 k ş l k)
●
1 su bardağı ha lanmı k noa
●
250 gram badem
●
B r buçuk l tre süt
●
2 çorba ka ığı n asta
●
2 çorba ka ığı un
BARDAKTA ÇİKOLATALI
FRAMBUAZ
(4 k ş l k)
●
200 gram b tter ç kolata
●
100 gram frambuaz
●
300 gram süzme yoğurt
●
3 çorba ka ığı bal
Süslemek ç n:
●
Nane yaprağı
Bademler sıcak suda 15 dak ka beklet n ve kabuklarını soyun.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pembeleşt r n ve robottan
geç r n. Sütü der n b r tencereye alın ve ç ne n şasta, un ve toz şeker
lave ed n. Kremayı katın ve koyu b r kıvam alana kadar çırpıcı veya
tahta b r kaşıkla karıştırın. En son k noa ve badem ekley p b r taşım
daha kaynatın. Tatlıyı kuplara paylaştırın ve soğuması ç n önce
oda sıcaklığında yarım saat daha sonra buzdolabında en az 2 saat
beklet n. Badem ve ç lekle süsley p serv s yapın.
Ç kolatayı benmar usulü er t n. Haf fçe soğuttuktan sonra süzme
yoğurt ve balla karıştırın. Frambuazları serv s bardaklarına
paylaştırıp üzer ne ç kolatalı karışımı ekley n. Nane yapraklarıyla
süsley p hemen serv s yapın.
●
1 su bardağı toz eker
●
1 kutu (200 ml) krema
Süslemek ç n:
Badem ve ç lek