KÜLTÜR
GASTRONOMİ
BİBERLİ TARİFLER
BİBER SEVEN OKURLARIMIZ BU AY BAYRAM YAPACAK.
SOFRALARINIZI ŞENLENDİRECEK, İŞTAHINIZI ARTIRACAK
BİBERLİ TARİFLER SUNUYORUZ. HEM LEZZETLİ HEM DE
BU SICAK HAVALARDA AĞIRLIK YAPMAYACAK TARİFLERİ
SUNMASI BİZDEN ,DENEMESİ SİZDEN…
●
1'er adet kırmızı ve sarı biber
●
300 gram kıyma, 1 adet soğan
●
Bir çorba kaşığı limon suyu
●
1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
●
2-3 dal maydanoz
●
Bir buçuk çorba kaşığı taze ya da kuru mercanköşk
●
2 çorba kaşığı sirke
●
Yarım su bardağı su, tuz, karabiber
●
Kızartma için sıvı yağ
KIRMIZI
ve sarı biberi bir parmak kalınlığında halkalar halinde
doğrayın. Kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş
soğan, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, mercanköşk,
sirke, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın.
Üzerine azar azar su ilave edip yoğurun. Buzdolabında yarım
saat dinlendirin. Daha sonra harçtan büyük parçalar koparıp
düz bir zemine koyduğunuz biber halkalarının içine tam olarak
yerleştirin. Bir tavaya sıvı yağ koyup kızdırın. Biberli köftelerin
her iki tarafını da kızartıp servis yapın.
BİBER HALKASINDA KÖFTE
yesilay.org.tr
74
YEŞiLAY
•
EYLÜL 2015