Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
8. Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması İçin Başvurular Başladı

8. Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması İçin Başvurular Başladı

8. Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması, “Bağımlılıklar, doğal olmayan afetlerdir.” temasıyla düzenleniyor. Son başvuru tarihi 9 Şubat 2024 olarak belirlenen yarışma ile ilgili konuşan Yeşilay Genel Müdürü M. Nurullah Atalan, “Sağlıklı ve bağımlılıklardan uzak nesillerin yetişmesine katkı sağlamak önceliğimiz. Bu önceliğimiz doğrultusunda farkındalık yaratmak isteyen tüm karikatüristlerin eserlerini bekliyoruz.” dedi.
 
Yeşilay, bağımlılıkların doğal olmayan afetler olduğu metaforuyla düzenlediği ve bağımlılıkların kişiye, aileye ve topluma verdiği zararlara dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirdiği uluslararası karikatür yarışmasının bu yıl 8’incisini düzenliyor. “Bağımlılıklar, doğal olmayan afetlerdir.” temasıyla gerçekleşecek, amatör ve profesyonel tüm karikatüristlerin katılımına açık olan 8. Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması’nın son başvuru tarihi 9 Şubat 2024 olarak belirlendi. Yarışmaya katılmak isteyenler cartooncontest.yesilay.org.tr adresinden başvuru yapabilecek.
 
Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması’nın Türkiye’de ve dünyada her yıl artan bir ilgiyle karşılandığını belirten Yeşilay Genel Müdürü M. Nurullah Atalan, “Bağımlılıkların; doğal olmayan afetler olduğu metaforuyla son derece büyük bir potansiyel tehdit olduğunu ve önlem alınmadığı sürece kişiyi, aileyi ve toplumu yıkıma sürükleyebileceğini anlatacak, bu hususta farkındalık geliştirmeyi amaçlayan ve etkileyici bir mesaj taşıyan mizahi eserler üretmelerini bekliyoruz. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de bağımlılıklardan uzak nesillerin yetişmesine katkı sağlamak önceliğimiz. Yarışmamıza hem gençlerin hem amatör ve profesyonel yetişkinlerin başvurularını heyecanla bekliyoruz.