Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yüzlerce çocuk artık maddeye değil hayata sarılacak

Yüzlerce çocuk artık maddeye değil hayata sarılacak

Yeşilay'ın Ordu Şubesi ile Ordu Valiliği'nin AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi "Maddeye Sarılma Hayata Sarıl" projesi imzaladı. 110 bin TL hibe ile imzalanan proje ile Ordu'nun tüm ilçelerinde 15-29 yaş arası gençler, maddeye bulaşmış ve Denetimli Serbestlikten yararlanan 30 kişi, madde kullanma konusunda risk altında olan 90 öğrenci olmak üzere, toplamda 120 kişi uygulamalı çalışmalara katılacak. 38 öğretmene ise bağımlılıklar konusunda 6 gün formatörlük eğitimi verilecek.

Yeşilay'ın Ordu Şubesi ile Valilik AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi'nin yaptığı "Maddeye Sarılma Hayata Sarıl" projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.
Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu yaptığı açılış konuşmasında gençliğin en büyük düşmanının uyuşturucu olduğunu vurguladı. Uyuşturucu madde kullananların çevresindeki insanlara da büyük zarar verdiğine dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu, "Sadece kendi çocuklarımızı değil, bağımlı olan ve olma ihtimali bulunan herkesle ilgilenmemiz gerekiyor. Bu konuda herkesin bilinçlenmesi lazım" dedi ve projeye emek veren herkese teşekkür etti. Ordu Yeşilay Derneği Başkanı Prof.Dr.Ali Ayyıldız ise konuşmasında, projenin amacının gençleri uyuşturucu madde bağımlılığından uzaklaştırmak ve onları madde kullanımına iten sebepleri minimuma indirerek yaşamlarını daha sağlıklı bireyler olarak devam ettirmelerini sağlamak olduğunu vurguladı. Ayyıldız, Projenin tüm Ordu ilini kapsadığını ve örnek bir proje olacağını belirtti.
Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Uslu, Vali Yardımcısı Engin Avcı, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, İl Milli eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, İl Gençlik Hizmetleri Ve spor İl Müdür Vekili Fatih Şahin, Daire Müdürleri, Ordu Yeşilay Derneği Başkanı Prof. Dr.Ali Ayyıldız, Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Eyyubi Kılıç, Valilik Ab Ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkez Koordinatörü Ümit Şener, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı