Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
“Yılbaşı masumiyetinin arkasına sığınmasınlar!”

“Yılbaşı masumiyetinin arkasına sığınmasınlar!”

Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman, alkol duvarını aşan ve kontrolünü kaybeden bir güruhun her türlü tehlikeye de açık hale gelerek yılbaşı masumiyetinin arkasına sığındığını ve hem kendilerine hem de çevreye büyük zarar verdiklerini söyledi.

Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman, yılbaşı kutlamalarının aşırı alkol tüketimi nedeniyle istenmeyen sonuçlar doğurduğunu söyledi. Toplumu alkol ve zararlarından korumak adına, gerek devlet gerekse sivil toplum tarafından girişilen her çabanın, bu endüstrinin usta manevraları ile neticesiz bırakıldığını belirten Karaman, “Yakında bir yenisini idrak edeceğimiz yılbaşı kutlamalarında, içkinin su gibi aktığı, resmi kurumların sabaha karşı sokaktan kendini kaybetmiş kişileri topladığını göreceğiz” dedi.

Alkol duvarını aşan ve kontrolünü kaybeden bir güruhun her türlü tehlikeye de açık hale gelerek, yılbaşı masumiyetinin arkasına sığındığını ve hem kendilerine hem de çevreye büyük zarar verdiklerini söyleyen Karaman, “Yılbaşı masumiyetinin arkasına sığınılarak, bu olaylar meşru gösterilmektedir” diye konuştu.

“Eğlenmek masumdur; alkol asla!” diyen Karaman, şöyle devam etti: “İçki tüketimine karşı olmak, çağdaş bir hayat biçimine karşı olmakla eş anlamlı hale getirilmekte ve böyle bir hayat şeklini benimsemiş insanlarımızın alkol tüketimi ve bağımlılığı konusundaki desteklerinden hem Türkiye Yeşilay Cemiyeti hem de toplumumuz mahrum kalmaktadır. Endüstrinin de asıl amacı budur: Endüstri ‘modern, eğlence, keyif, ayda yılda bir kere, bir kereden bir şey olmaz, özgürlük …’ gündemlerini her defasında korumaya çalışarak, alkol bağımlılığının insani ve toplumsal sonuçlarını gösterenlerin önünü kesmektedir. ”Kişinin alkollü olduğunda kontrolünü kaybettiğini ve her türlü tehlikeye açık hâle geldiğini, ardından ise uyuşturucu maddeler kendisine teklif edildiği zaman, “hayır” deme şansının da ortadan kalktığını belirten Karaman sözlerine şöyle devam etti: “Alkol tüketiminin yapıldığı mekânların çevresinde, uyuşturucu madde satıcıları daha çok bulunur. Bu tehlike yılbaşında daha da artacaktır. Araştırmalar uyuşturucu kullanan kişilerin aynı zaman¬da % 57’sinin alkol kullandığını da ortaya koymaktadır. Alkol ile birlikte insanlarımız bilhassa yılbaşı kutlamalarında daha büyük tehlikede!”

Geleceğimiz için el ele verelim!

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ), bugün alkol kullanımının önlenebilir hastalıklar ve buna bağlı ölümlerin üçüncü temel nedeni olarak ilan ettiğini hatırlatan Karaman, şunları kaydetti: “Nesilleri mahveden, bedenî, ruhî, ahlakî ve toplumsal birçok problemin kaynağı olan içkiye karşı birlikte mücadele edelim. İçki endüstrisinin ideolojik hassasiyetleri kullanarak bir şekilde engellediği teşebbüslerimizi hayata geçirmek için harekete geçelim. Bu yoldaki kazanımları kimsenin kendi hanesine yazmasına müsaade etmeden ve herhangi bir ideolojik kaygı gütmeden vicdan ve sorumluluk sahibi insanlar olarak bir araya gelelim. Milletimizi, memleketimizi ve geleceğimiz olan gençlerimizi bu bataklıktan kurtarmak için bugünün küçük hesaplarıyla yarının büyük kayıplarına sebep olmayalım. Kötülüğün ve bağımlılığın daha ortaya çıkmadan engellenmesi düsturuyla gençlerimiz ve geleceğimiz için el ele verelim.”