Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay’ın yeni Başkanı Mücahit Öztürk

Yeşilay’ın yeni Başkanı Mücahit Öztürk

Yeşilay Olağan Genel Kurulu yapıldı. Yeşilay'da hizmet çıtasını yukarılara taşıyan Prof. Dr. M. İhsan Karaman, bayrağı Prof. Dr. Mücahit Öztürk’e devretti.

Yeşilay’ın Olağan Genel Kurulu, Yeşilay Genel Merkezi/Sepetçiler Kasrı’nda yapıldı. Prof. Dr. M. İhsan Karaman bayrağı Prof. Dr. Mücahit Öztürk’e devretti. İhsan Karamanla birlikte eski yönetim kurulundan 7 kişi ayrıldı. Yeni Yeşilay yönetiminde görev alan isimler ise şu şekilde: Yrd. Doç. Dr. Mehmet Akif Seylan, Yrd. Doç. Dr. İbrahim Topçu, Av. Osman Baturhan Dursun, Esra Albayrak, M. Pervin Tuba Durgut, Dr. Ahmet Özdinç, Doç. Dr. Hakan Ertin, Prof. Dr. Mahmut Gümüş, Yrd. Doç. Dr. Nilgün Canel, Dr. Halit Yerebakan, Psk. Mehmet Dinç ve Çetin Dönmez.

Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilen Prof. Dr. Mücahit Öztürk, yaptığı konuşmada, Yeşilay markasının son derece iyi bir noktaya getirildiğini belirterek, bu ivmeyi Yeşilay'a kazandıran Prof. Dr. M. İhsan Karaman'a teşekkür etti. 71. Dönem Genel Başkanlığına seçilme şerefine nail olmakla büyük bir sorumluluğu da omuzlarına aldığını belirten Öztürk, “Bağımlılıklar gibi çağımızın en önemli sorununa karşı mücadele eden Yeşilay'ın bu mücadelesine yeni yönetim kurulumuzla daha da destek olacak ve bağımlılık ve üreticilerine karşı toplumumuzu, gençliğimizi, geleceğimizi korumak için bilimsel metotlarla mücadele etmeye gayret göstereceğiz” dedi.

Prof. Dr. Mücahit Öztürk kimdir?
1965’te Eskişehir ilinin Sivrihisar ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Eskişehir de tamamladı. 1983’te Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde üniversite eğitimine başladı. Aynı üniversiteden 1990’da mezun oldu. 1990-1992 yılları arasında İstanbul SSK Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesinde asistan doktor olarak çalıştı. 1997’de uzmanlık eğitimini tamamlayıp Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzmanı oldu. 1998-2004 yılları arasında Vakıf Gureba Eğitim Hastanesi’nde çocuk psikiyatrisi uzmanı olarak görev yaptı. Çocuk Psikiyatrisi dalında 2000 yılında Doçent, 2007’de Profesör unvanını aldı. Halen Hasan Kalyoncu Üniversitesinde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Öztürk, 2002 yılında Çocukta Ruhsal Sorunlar, 2006 yılında 99 sayfada Okul Fobisi Kitabını yayınladı.