Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay’ın TBM Akran Eğitimi ile Genç Yeşilaycılar, bağımlılıkla mücadelede aktif yer alacak

Yeşilay’ın TBM Akran Eğitimi ile Genç Yeşilaycılar, bağımlılıkla mücadelede aktif yer alacak

Yeşilay'ın Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) kapsamında gerçekleştirdiği Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Akran Uygulayıcı Eğitimi bu sene ilk kez 14-17 Mart tarihlerinde Konya’da gerçekleşti.

Türkiye’nin birçok üniversitesinden katılan 210 Gönüllü üniversite öğrencisine Yeşilay’ın Bağımlılıkla Mücadelede Önleyici çalışmaları, perspektifleri ve ana hatlarıyla tüm bağımlıklar üzerinde eğitim verildi. 

Eğitim’de Türkiye Yeşilay Cemiyeti Gönüllü ve Paydaş İlişkileri Müdürlüğü Gençlik Çalışmaları Uzmanı İsmail Memiş, Yeşilay Eğitim Yönetim Müdürlüğü Uzm. Psk. Dan. Hakan Çetin, Uzm. Kln. Psk. Gizem Kahyaoğlu, Uzm. Psk. Dan. Abdullah Ensar Uzun, Dr. Abdullah Uçar, Dyt. Mücahit Muslu, Dr. Özge Ünsal yer aldı.

5 farklı bağımlılık türü ile mücadele eden dünyadaki tek STK olan Yeşilay, Konya’da gerçekleştirilen ve 3 gün süren TBM Uygulayıcı Akran Eğitiminde; Bağımlılık Kavramı, Madde Bağımlılığı, Alkol Bağımlılığı, Tütün Bağımlılığı, Teknoloji Bağımlılığı, Sağlıklı Yaşam ve Aktarım Teknikleri gibi konu başlıklarını katılımcılar ile paylaştı.

TBM Akran Eğitimleri ile Genç Yeşilaylar aracılığıyla;  gençlere ve toplumun birçok kesimene bağımlılık ile ilgili farkındalık kazandırılması amaçlanıyor.