Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay’ın 98. yaşı Türkiye genelinde coşkuyla kutlandı

Yeşilay’ın 98. yaşı Türkiye genelinde coşkuyla kutlandı

Yeşilay, Türkiye genelinde 98.yaşını kutladığı Yeşilay Haftası etkinlikleriyle, Yeşilay farkındalığını artırdı, bağımlılıklara karşı halkı bilinçlendirdi. İstanbul'da, Kadıköy Meydan'ında kurduğu 'Yeşilay Dünyası' etkinlik alanında ise çeşitli etkinliklerinin yanı sıra sanal gerçeklikle, tütün bağımlılığının ciğerlere verdiği zararları 3 boyutlu olarak gösterdi.

Bağımlılıklara karşı farkındalığını artırmak amacıyla önleyici ve rehabilite edici halk sağlığı çalışmalarını yürüten Yeşilay, 1-7 Mart tarihleri arasında Yeşilay Haftası'nı Türkiye çapında çeşitli etkinliklerle kutladı. 3 Mart'ta Kadıköy Meydanı'nda kurulan ve 5 Mart akşamına kadar 'Yeşilay Dünyası'nda devam edecek etkinliklerde cam, origami, karikatür atölyelerinin yanı sıra; sergiler, bilgilendirme stantları, tütün bağımlılığının VR teknolojisi ile anlatıldığı bilinçlendirme çalışmaları yapıldı. Etkinlikler arasında sanal gerçeklik gözlüğü ile tütün bağımlılığın zararlarını 3 boyutlu olarak gösterildiği etkinlik yoğun ilgi gördü. Sanal gerçekliğin bu uygulaması benzerlerinden farklı olarak bir ilk olma özelliğini taşıyor. Yeşilay, sanal gerçeklik uygulamasıyla yenilikçi uygulamalarla bağımlılığın zararlarını anlatıyor. Dünyada ilk defa, Yeşilay'ın özel içeriklerle geliştirdiği bu uygulama etkinlik boyunca yoğun ilgi gördü.

Ünlü isimler Yeşil Sahne'de

Deneyimleriyle gençlere yol gösteren ünlü isimler Kadıköy Meydanı'nda kurulan Yeşilay'ın etkinlik alanında çocuklarla, katılımcılar ve üniversite öğrencileriyle bir araya geliyor. Yeşil Sahne'ye etkinliğin birinci gününde sevilen radyocu Cem Arslan ve Umut Oğuz, ikinci gününde ise Payitaht Abdulhamid dizisinin başarılı oyuncuları Eren Hacısalihoğlu, Gözde Kaya ve ses sanatçısı Züleyha Ortak konuk oldu.

Kadıköy Meydanında kurulan Yeşilay Dünyası etkinlik alanında; sanal gerçeklik turu, çocuk etkinlikleri, atölyeler, sergiler, söyleşiler, yarışmalar ve bilgi istasyonlarıyla ziyaretçiler hem eğlendi hem bilgilendi.