Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay’ı 100. yılına taşıyacak 72’nci dönemin başkanı oy birliği ile üst üste ikinci kez Prof. Dr. Mücahit Öztürk oldu

Yeşilay’ı 100. yılına taşıyacak 72’nci dönemin başkanı oy birliği ile üst üste ikinci kez Prof. Dr. Mücahit Öztürk oldu

Yeşilay'ı 100. yılına ve hedeflerine taşıyacak olan 72. Dönem'in Olağan Genel Kurulu, şubeler ve delegelerin katılımıyla Yeşilay Genel Merkezi Sepetçiler Kasrı'nda gerçekleşti. 23 Mayıs 2015'te bayrağı devralan Prof. Dr. Mücahit Öztürk 72'nci dönemde de oy birliği ile üst üste ikinci kez Genel Başkan seçildi.

İnsan onurunu ve saygınlığını temel alarak, toplumu ayrım gözetmeden zararlı alışkanlıklardan korumak için 1920 yılından bu yana başarıyla faaliyet gösteren Yeşilay'ın 72. Dönem Olağan Genel Kurulu 13 Mayıs 2018, Pazar günü Yeşilay Genel Merkezi Sepetçiler Kasrı'nda düzenlendi.

3 yıldır başkanlık görevini sürdüren Prof. Dr. Mücahit Öztürk, üst üste ikinci kez Yeşilay'ın Genel Başkanı olarak oy birliği ile yeniden seçildi. Kurumun Genel Başkanı ile birlikte Yönetim Kurulu'nda; Av. Osman Baturhan Dursun, Dr. Mehmet Dinç, Dr. Esra Albayrak, Ahmet Kaan, Hatice Saadet Kalyoncu, Çetin Dönmez, Doç. Dr. Hakan Ertin, Doç. Dr. Azize Nilgün Canel, Mahmud Esad Arar, Prof. Dr. Mahmut Gümüş, Doç. Dr. Emine Ahmetoğlu ve Müşerref Pervin Tuba Durgut yer aldı.

23 Mayıs 2015 tarihinde başkanlık bayrağını alarak 71'inci Dönem Yeşilay Genel Başkanı seçilmesinden bugüne, gerek alt yapı ve profesyonel insan kıymetleri yatırımları ile Yeşilay'ın kurumsal ilerlemesini geliştirerek sürdürdüğünü belirten Prof. Dr. Öztürk, Genel Kurulda yaptığı konuşmada Yeşilay'ın bağımlılıkla mücadelesinin yerelden globale taşındığını vurguladı: "Geride bıraktığımız 3 yılda toplumumuzla, gençlerimizle daha çok kucaklaşarak onları zararlı alışkanlıklardan ve bağımlılıklardan koruma ve kurtarmayı hedefleyen pek çok projeye imza attık. Yeşilay'ın önleyici ve koruyucu çalışmalarını, rehabilitasyonla birlikte sonuca dönük adımlar ve projelerle desteklemeye özen gösterdik. Bağımlılıkla mücadelemizi, Türkiye'nin 81 ilinde sürdürmenin yanı sıra, uluslararası alana taşıyarak dünyanın rol model olarak gösterdiği çalışmalara imza attık. Yeşilay'ı 100. yılında bağımlılıkla mücadelede dünyada lider sivil toplum kuruluşu vizyonuyla hareket ettiğimiz çalışmalarımızla,  bu yolda tüm gönüllülerimiz, destekçilerimiz ve ailelerimizle yan yana umut dolu bir geleceğe hep birlikte yürümeye devam edeceğiz. Yeşilay'ı 100. Yılına taşıyacak 72. Dönem Yönetim ve Denetim Kurulunun hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Yeni Yönetim Kurulu Asil Üyeleri

72. Dönem Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı ile, Yeşilay'ın 72'nci Dönem Yönetim Kurulu Asil Üyeleri aşağıdaki gibidir:

Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk
Av. Osman Baturhan Dursun
Dr. Mehmet Dinç
Dr. Esra Albayrak
Ahmet Kaan
Hatice Saadet Kalyoncu
SMMM Çetin Dönmez
Doç. Dr. Hakan Ertin
Doç. Dr. Azize Nilgün Canel
Mahmud Esad Arar
Prof. Dr. Mahmut Gümüş
Doç. Dr. Emine Ahmetoğlu
Müşerref Pervin Tuba Durgut