Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay’dan Etkileyici Bir Deneyim

Yeşilay’dan Etkileyici Bir Deneyim

Bağımlılıkların Türkiye’de ve Dünya’da giderek arttığı günümüzde, hepimiz ergenlik döneminde bağımlılık yapıcı maddelerin denenme oranlarının diğer gelişimsel dönemlere göre daha sık olduğunu biliyoruz.

Ergenlik dönemi, ergende sosyo-duygusal değişimlerin meydana geldiği,  aile ve akran ilişkilerinde dönüşümlerin yaşandığı kritik bir dönem olarak karşımıza çıkar. Bu dönemde ergen kimlik arayışına ve kendini anlamaya yönelik bir çabaya girer. Onun için akran ilişkileri ve akranlarının kendisine yönelik algısı büyük önem taşıyabilir. Ergenlerin pek çoğu, bu gelişim dönemi içerisinde akran baskısı ile karşılaşırken yaptığı davranışın mantıksal sonuçlarını düşünemeyebilir. Özellikle bağımlılığa yönelik davranışlar ergenler için çoğu zaman bağımsızlığın ve özerkliğin simgesi olabilir.  Böylesi risklerden uzak kalabilmeleri ve sağlıklı kararlar almaları için onlara ergenlik döneminde hayır deme becerisini kazandırmak büyük önem taşıyor.

Yeşilay, 100 yıllık bir sivil toplum kuruluşu olarak sağlıklı nesillerin yetişmesine katkı sağlama amacıyla bağımlılıkla mücadele alanında birçok proje ve programlar yürütüyor. Bu çalışmaların başında önleyici faaliyetler yer alıyor. Bu kapsamda Yeşilay, ergenlerin verecekleri kararların hayatlarını nasıl etkileyebileceğini göstermek adına  “Hayat Seçimlerden İbaret, Kendi Hikayeni Seç” sloganıyla yepyeni bir interaktif video ile sahaya çıkıyor.
İzleyenlerin hikâye içerisinde belirli karar aşamalarında verdikleri kararlarla farklı sürpriz finallere gidebilecekleri bu özel video, Yeşilay’ın web sitesinden ücretsiz olarak izlenebilecek.