Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay’dan Bağımlılık Temalı Senaryo Yarışması

Yeşilay’dan Bağımlılık Temalı Senaryo Yarışması

2017 Sağlıklı Fikirler Kısa Film yarışması sona ermiştir, katılımınız için teşekkür ederiz.

Sonuçları görüntülemek için tıklayınız.

Gerçekleştirdiği projelerle kültür sanat faaliyetlerine destek veren Yeşilay, tütün, alkol, uyuşturucu madde ve teknoloji bağımlılığı temalı “Sağlıklı Fikirler” kısa film senaryo yarışması düzenliyor. Bu yıl 3.’sü gerçekleşecek olan yarışmada her kategori için birinci seçilen senaryolar 5.000 TL, ikinciler 3.000 TL, üçüncüler ise 2.000 TL ile ödüllendirilecek ve dereceye giren tüm senaryoların filmleri çekilecek. Başvuru için son tarih 20 Ekim!

97 yıldır bağımlılık ile mücadele konusunda faaliyetlerini sürdüren Yeşilay, kültür sanat faaliyetlerini desteklemeye devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü işbirliği ile hayata geçirilen Sağlıklı Fikirler Kısa Film Yarışması bağımlılıklara karşı sanat yoluyla farkındalık ve bilinç oluşturulmasını amaçlıyor.

Sinema sektörü çalışanları, iletişim fakültesi ve edebiyat fakültesi öğrencileri başta olmak üzere bu alana ilgi duyan herkese açık olan yarışmada tütün, alkol, uyuşturucu madde ve teknoloji bağımlılığı konusunda yazılan kısa film senaryoları ile başvuru yapılabilecek. Yeşilay, “Bir Film Yaz, Metrajı Kısa, Etkisi Uzun Olsun. Yazdığın Film Yeşilay’ın Desteğiyle Hayat Bulsun” sloganıyla özgün ve etkili senaryoları arayan Yeşilay’ın Sağlıklı Fikirler yarışmasına başvuru için son tarih 20 Ekim!

Dereceye giren tüm eserlerin filmleri çekilecek

Yeşilay’ın ev sahipliğinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile yürütülecek Sağlıklı Fikirler yarışmasında her kategorideki dereceye giren eserlerin filmleri çekilecek ve filmler başta kamu spotları olmak üzere farklı araçlar ve iletişim kampanyası vasıtasıyla yaygınlaştırılacak.

Son başvuru süresi uzatıldı. Birincilere 5.000 TL ödül!

Yarışma konusuna uygun olarak en etkili ve özgün hikayeye sahip, prodüksiyon açısından uygulanabilir senaryolar belirlenerek, dereceye giren eser sahipleri telif bedeli olarak; her kategoride birinciler 5.000 TL, ikinciler 3.000 TL ve üçüncüler 2.000 TL ile ödüllendirilecek. 

Dokümanlar

YEŞİLAY’DAN BAĞIMLILIK TEMALI SENARYO YARIŞMASI (KAZANIM LİSTESİ)

pdf
İNDİR

YEŞİLAY’DAN BAĞIMLILIK TEMALI SENARYO YARIŞMASI (ŞARTNAME)

pdf
İNDİR