Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay’dan bağımlılara istihdam desteği

Yeşilay’dan bağımlılara istihdam desteği

Yeşilay, İstanbul Kalkınma Ajansı'nın desteği ile yürütülecek "Ben de Varım" Projesi ile danışanların iş gücüne katılmalarına katkıda bulunacak.

Bağımlılıkla mücadelede birçok projeye  imza atan Yeşilay, "Ben de Varım" projesini İstanbul Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle hayata geçiriyor. Yeşilay, "Ben de Varım" projesi ile bağımlıların iş gücüne katılmalarına katkıda bulunmayı hedefliyor. Proje süresi 18 ay olup 2020 tarihlerine kadar uygulanması planlanıyor.

Bağımlılar İstihdam Edilecek

"Ben de Varım" projesi kapsamında İstanbul'da ikamet eden, Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) ve YEDAM Atölye'de psikolojik ve sosyal destek alan 18-29 yaş arası gencin iş gücüne katılımları hedefleniyor. Bağımlıların projeden yararlanması için bağımlılıktan kurtulma konusunda tedavi gören ve belirli bir süre temiz kalmış olmaları gerekiyor.

Sosyal Firma Modeli Oluşturulacak

Proje ile ilgili ilk aşamada bağımlılıktan istihdama geçiş için sosyal firma modeli oluşturularak, kişilerin istihdama yönlendirilmesi için bir en az 20 firmadan oluşan bir gönüllü firma havuzu oluşturulması planlanıyor. Akabinde bağımlıların çalışabilecekleri uygun iş kolları belirlenecek ve en az 60 bağımlıya belirlenen bu iş kollarına uygun mesleki eğitimler verilecek. Bu sayede bağımlıların istihdam edilebilirliği arttırılırken iş dünyasının bağımlılara karşı önyargılarının da kırılması amaçlanıyor.