Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay, Viyana’da TBM ve DAWAP’ı anlattı

Yeşilay, Viyana’da TBM ve DAWAP’ı anlattı

Yeşilay, bu yıl 60.’sı düzenlenen Uyuşturucu Maddeler Komisyonu CND’nin Viyana’da düzenlediği programa katılarak, uyuşturucu politika düzenleyicilerine, eğitim programı TBM ve uluslararası iletişim kampanyası DAWAP’ı anlattı.

Uluslararası çalışmalarına büyük bir ivme kazandıran ve 34 ülkede teşkilatlanmasını kuran Yeşilay, BM Ekonomik Sosyal Konsey (ECOSOC) tarafından kurulan uyuşturucu maddeler komisyonu CND’nin (The Commision on Narcotic Drugs) 14-16 Mart’ta gerçekleşen 60. oturumuna katılım sağladı. Programın açılışına katılan Dünya Sağlık Örgütü Direktörü Dr. Margaret Chan, konuşmasında uyuşturucu kullanıcılarına yönelik tedavi odaklı çalışmalar gerçekleştirilmesi gerekliliğinin altını çizdi.

Yeşilay Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Peyami Çelikcan katıldığı programda Yeşilay, Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği ve Millî Eğitim Bakanlığıyla (MEB) birlikte iki yan etkinlik düzenledi. BM Uyuşturucu ve Suçlarla Mücadele Bürosu Uyuşturucu Önleme ve Sağlık Şubesi Koordinatörü (UNODC) Gilberto Gerra’nın moderatörlüğünde yapılan “Okul Temelli Önlemede Kamu Sivil Toplum Ortaklığı” yan etkinliğinin açılışını Viyana Büyükelçisi Birnur Fertekligil yaptı. MEB’den Tuba Çetin Birlik okullardaki bağımlılık önleme çalışmalarını anlattı. Yeşilay’dan Rukiye Deniz, dünyanın en kapsamlı bağımlılık koruyucu ve önleyici eğitim programı olan Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı’nı (TBM) ve Türkiye’deki tüm okullarda yapılan bağımlılık konulu “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” yetenek yarışmasını tanıttı. Programın üçüncü gününde gerçekleşen “Yetişkinlerde Uyuşturucu Bilinci: Önleme çalışmalarında Beş Adımlı Bir Yaklaşım” yan etkinliğinde ise Yeşilay Bilim Kurulu Prof. Dr. Peyami Çelikcan, 4 ülke ortaklığında gerçekleşen ve uluslararası bir video yarışmasının da yapıldığı Yetişkinlerde Madde Bağımlılık Farkındalığı Artırma projesi DAWAP’ı ve çıktılarını anlattı. Viyana programında ayrıca katılımcılarBüyükelçi Birnur Fertekligil’in programa katılan Türk heyeti onuruna verdiği yemeğe katıldı.