Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay ve Xinjiang Medical Üniversitesinden işbirliği protokolü

Yeşilay ve Xinjiang Medical Üniversitesinden işbirliği protokolü

Yeşilay, uluslararası çalışma alanlarına Uygur Sincan Özerk bölgesini de ekledi. Türkiye’de bir çok kuruluş ve üniversite ile bağımlılık alanında bilimsel çalışmaların yapılması için protokol imzalayan Yeşilay, son yıllarda yurtdışında farklı üniversitelerle birlikte işbirliği yaparak bağımlılıklar karşı farkındalık çalışmalarını tüm dünyaya taşıyor.

Yeşilay, uluslararası açılımlarına Sincan Özerk bölgesini de ekledi. Çin Halk Cumhuriyeti Sincan Özerk bölgesinde bulunan ve bölgenin en önemli tıp üniversitesinden biri olan Xinjiang Medical Üniversitesi ve Yeşilay işbirliği yaptı. Tütün, alkol ve madde bağımlılılığı gibi alanlarda toplumu bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla yapılan protokol programına Xinjiang Medical Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halmurat Upur ve üniversite yetkilileri katıldı. Protokol, Yeşilay Genel Sekreteri Av. Osman Baturhan Dursun ve Rektör Prof. Dr. Upur arasında imzalandı.

Xinjiang Medical Üniversitesi Orta Asya ve Çin’den çok sayıda sağlık kuruluşunun yer aldığı İpekyolu Tıp Araştırmaları Merkezine öncülük ediyor. Yeşilay’ın da yer aldığı İpekyolu Tıp Araştırmaları Merkezi, Çin ve çevre ülkelerde sağlık çalışmlarının geliştirilmesi çalışmalarını yürütecek. 2015 yılında Urumçi Yeşilayı’nı kuran Yeşilay, protokol kapsamında Xinjiang Medical Üniversitesiyle birlikte Eylül 2016’da Urumçi’de bağımlılık alanında ortak konferans düzenleyecek.