Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay ve ÖNDER’den bağımlılıkla mücadelede işbirliği

Yeşilay ve ÖNDER’den bağımlılıkla mücadelede işbirliği

Yeşilay ve ÖNDER İmam Hatipliler Derneği arasında bağımlılıklara yönelik koruma, önleme, bilinçlendirme ve rehabilitasyon alanlarında geliştirilecek çalışmalar için işbirliği protokolü yapıldı.

Yeşilay ve ÖNDER İmam Hatipliler Derneği arasında bağımlılıkla mücadelede ortak çalışmalar yapılması ve imam hatip okullarında Yeşilay'ın faaliyetlerinin daha etkin olarak gerçekleştirilmesi için işbirliği protokolü yapıldı. Protokol, Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk ve ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu arasında imzalandı. Protokol töreninde konuşan Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk; " Eğitim, koruma, önleme ve farkındalık alanındaki çalışmalarımızı daha da yaygınlaştırmak için ilgili ve köklü kurumlarla işbirlikleri yapmayı çok önemsiyoruz. ÖNDER de bu anlamda hem köklü olması hem de imam hatip öğrencileri ve mezunlarıyla eğitim ve birçok faaliyeti yürütmesi açısından bizim için çok önemli bir paydaş. Bu protokol de bağımlılıkla mücadele alanında yapılacak olan iki kurumun işbirliklerini kapsıyor. Hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Ülke gençliği için bir tehdit olan bağımlılıkla mücadelede Yeşilay'la ortak hareket etmekten memnuniyet duyduklarını ifade eden ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, "Yaptığımız işbirliği protokolüyle her iki kurum okullarda bağımlılık önleyici faaliyetlerle öğrencilerin bağımlılık riskini belirlemeye yönelik araştırmalarda beraber çalışacak" dedi.

4 alanda çalışma

Milli ve manevi değerlere bağlı ve her türlü bağımlılıktan uzak nesiller yetiştirmek amacıyla düzenlenen protokolde, bağımlılıklara yönelik koruma, önleme, bilinçlendirme ve rehabilitasyon alanlarında işbirliği öngörülüyor. Protokol, Yeşilay'ın tütün, alkol, madde, teknoloji gibi bağımlılık türleriyle mücadelede ülke genelinde yaptığı çalışmalar ve imam hatip okulları özelinde geliştireceği çalışmaları kapsıyor.

Araştırma ve anket yapılacak

İmzalanan protokole göre ÖNDER, imam hatip okullarında Yeşilay kulüplerinin kurulması ve aktif halde çalışmalarının yapılmasını sağlayacak. Yine bu kapsamda ÖNDER, bağımlılıkları önleyici faaliyetleri içeren uygun olan projelere ve okullarda öğrencilerin bağımlılık riskini belirlemeye yönelik araştırmalar, anketler ve benzeri çalışmalar gerçekleştirilmesine destek olacak.

Yeşil Sahne Söyleşileri

Milli Eğitim Bakanlığı kanalıyla imam hatip okullarında Yeşilay kulüplerinin  aktif hale getirilmesi öngörülen protokole göre, ÖNDER bünyesindeki Öncü Spor'da yer alan genç sporculara Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi (TBM) verilecek. Ayrıca ÖNDER imam hatip okullarında "Yeşil Sahne Söyleşileri"nin gerçekleştirilmesine destek olacak. "Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek" yarışmasına da imam hatiplerden katılımlar sağlanacak.