Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay ve Malezya Üniversitesi Uluslararası Bağımlılık Konferansı Düzenledi

Yeşilay ve Malezya Üniversitesi Uluslararası Bağımlılık Konferansı Düzenledi

Yeşilay ve Malezya Üniversitesi işbirliğinde 19-20 Eylül tarihlerinde Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da "Uluslararası Bağımlılık, Önleme ve Tedavi Konferansı" düzenlendi. Bağımlılık alanında çok kapsamlı çalışmalara yer verilen konferansa Yeşilay Bilim Kurulu üyeleri de sunumlarıyla katkı sağladı.

Yeşilay dünyadaki bağımlılık çalışmalarını yakından takip etmek ve asırlık birikimini uluslararası alana taşıyabilmek için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Yeşilay son olarak, Malezya Üniversitesi işbirliğiyle "Uluslararası Bağımlılık, Önleme ve Tedavi Konferansı (ICAPT 2015)" düzenledi.

ICAPT 2015, 19-20 Eylül tarihlerinde Malezya Üniversitesi Bağımlılık Bilimleri Merkezi (UMCAS) ve Yeşilay tarafından Kuala Lumpur'da düzenlendi. Çeşitli ülkelerden bağımlılık alanında çalışma yapan uzmanların katıldığı konferans UMCAS Başkanı Prof. Hussain Habil ve Yeşilay Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İhsan Karaman'ın açılış konuşmalarıyla başladı. Prof. Karaman konuşmasında sivil toplum kuruluşlarının halk sağlığı alanında söz sahibi olması gerektiğini ve etkili halk sağlığı politikalarının ancak sivil toplumun katılım sağlamasıyla gerçekleşeceğinin altını çizdi.

Açılışta konuşan UMCAS Başkanı Prof. Hussain Habil bağımlılık kaynaklı hastalıklar ve problemlerin Malezya'da hızla arttığını belirterek sözlerine şu şekilde devam etti; "Malezya Üniversitesi Bağımlılık Bilimleri Merkezi olarak ICAPT 2015 etkinliğimizle özellikle son yıllarda yaygınlaşan amfetamin kullanımına dikkat çekeceğiz. Bağımlılıkla mücadelede alternatif tedavi yöntemlerinin yanı sıra önleyici çalışmaları farklı yerli ve yabancı uzmanlarımızdan dinleyeceğiz. UMCAS ekibi olarak ICAPT konferansının hazırlık aşamasında bizlere her türlü desteği gösteren Yeşilay'a teşekkür ederiz."

Konferans kapsamında Yeşilay ve UMCAS heyetinin öncülüğünde Sudan, Lübnan, Malezya ve Zambia ülkelerinden uzmanların katıldığı oturumlar yapıldı. Yeşilay heyeti farklı ülkelerden çok sayıda uzman kuruluşla ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Türkiye'nin bağımlılıkla mücadelede başvurduğu yöntemlerin ve saha çalışmalarının aktarıldığı oturumlarda diğer ülkeler de kendi çalışmalarını sundu.