Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay ve İŞKUR işbirliğiyle madde bağımlıları meslek sahibi oluyor

Yeşilay ve İŞKUR işbirliğiyle madde bağımlıları meslek sahibi oluyor

Yeşilay, Uyuşturucu ile Mücadele Eylem Planı kapsamında Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) bünyesinde görev yapan iş ve meslek danışmanları için "Madde Bağımlılığı ve Madde Bağımlılarının Kariyer Planlamaları" konulu Mesleki Gelişim Eğitimi Programı düzenledi. Bağımlı gençlerin iş yaşamındaki istihdamına yönelik düzenlenen eğitimin açılışında konuşan Yeşilay Genel Müdürü Savaş Yılmaz, "Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) eğitimleri kapsamında bağımlıların hayata tutunmaları, meslek edinmeleri, kariyer planı yapmaları için uzmanlarımız eğitim boyunca iş ve meslek danışmanlarına yol gösterecek" dedi.

Yeşilay, İŞKUR bünyesinde görev yapan İş ve Meslek Danışmanları için Uyuşturucu ile Mücadele Eylem Planı kapsamında 2 gün sürecek "Madde Bağımlılığı ve Madde Bağımlılarının Kariyer Planlamaları" konulu eğitim düzenledi. Eğitimin bugün yapılan açılışında bağımlıya yönelik tedavide en önemli motivasyonun topluma kazandırılma çalışması olduğunu belirten Yeşilay Genel Müdürü Savaş Yılmaz, "Geliştirdiğimiz ve şu anda yetiştirdiğimiz 28 bin saha eğitimcisi rehber öğretmenle 20 milyon öğrencimizi bağımlılıklara karşı bilinçlendirme çalışması yaptığımız Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı'nı (TBM) şimdi de iş ve meslek uzmanlarına aktarıyoruz. Ülke genelinde 120 iş ve meslek danışmanımız, hayata tutunmaları, meslek edinmeleri, kariyer planı yapmaları için bağımlılara ve tedavi görmüş eski kullanıcılara yol göstermiş olacak." dedi ve devam etti, "Madde bağımlılarının, tedavi görmüş eski kullanıcıların en büyük endişesi hiç şüphesiz "hayata yeniden tutunabilecek miyim"dir. Bağımlıya yönelik tedavi aşamasındaki en ehemmiyetli motivasyon da topluma kazandırılma çalışmasıdır. Bizler de bunun ehemmiyetine binaen İŞKUR'la ile işbirliğine gittik."

"Bağımlıları topluma kazandırmak görevimizdir"
Eğitimin ilk gününde konuşan İŞKUR Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı, ülkelerin stratejisiz ve plansız bir şekilde uyuşturucuya karşı tek başına yürüteceği mücadelenin böyle tehlikeli bir sorunla baş etme konusunda yetersiz olacağını ifade etti. Eğitimin madde bağımlılığıyla mücadelede en etkin yol olduğunu vurgulayan Yazıcı, "Madde bağımlılığı engellilik gibi isteğe bağlı olmayan bir durum. Bu durumdaki bireylere yardım edilmediği takdirde bireylerin tek başlarına bu bağımlılıktan kurtulmaları oldukça zordur. Kurumsal olarak bu kişilere el uzatmak ve onları topluma kazandırmak önemli bir görevimizdir." dedi.

Eğitimlerin ardından İŞKUR personelinin uyuşturucu ile mücadele kapsamında farkındalıklarının artırılması, hedef kitleyi daha yakından tanımak ve anlayabilmek, böylece onlara yönelik faaliyetlerin niteliğini artırabilmek amaçlanıyor.

Yeşilay'ın bilim kurulu eğitimler veriyor
Yeşilay Bilim Kurulu Başkanlarından, Prof. Dr. Hasan Bacanlı, Yeşilay Bilim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. İlhan Yargıç ve Prof. Dr. Faruk Aşıcıoğlu, Gazi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Feride Bacanlı, İŞKUR'dan Psikolog Nurdan Ünalan ve 180 Derece Derneği'nden Uğur Elaman eğitim programında katılımcılara madde bağımlılığı ve kariyer planlama konularında teorik ve pratik eğitimler veriyor.