Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay ve Başakşehir Belediyesi bağımlılıklarla mücadele için el ele verdi

Yeşilay ve Başakşehir Belediyesi bağımlılıklarla mücadele için el ele verdi

İmzaladıkları protokol anlaşması ile bağımlılıklarla mücadele için el ele veren Yeşilay ile Başakşehir Belediyesi, bu kapsamda ilçede YEDAM’ı hayata geçirme kararı aldı. Uyuşturucu madde ve alkol bağımlılığı konusunda bilgi almak, doğru yönlendirilmek isteyen herkese, bağımlılara ve bağımlı yakınlarına profesyonel destek vermek üzere kurulacak YEDAM’ın yanı sıra, bağımlılıklarla ilgili ortak seminer ve eğitimler düzenlenecek.

Yeşilay ile Başakşehir Belediye Başkanlığı arasında, ilçede bağımlılıkla mücadele için yapılacak işbirliğinin ve ortak hizmetlerin çerçevesini belirlemek ve iki kurumun bu alanda birlikte hareket etmesini sağlamak üzere protokol imzalandı. İmzalar Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk ile Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal arasında atıldı.

İmzalanan protokolle Başakşehir ilçesinde bağımlılıklarla mücadele amacıyla rehabilitasyon faaliyetlerinin başlatılması, geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması çerçevesinde birlikte çalışacak olan Yeşilay ve Başakşehir Belediyesi ulusal ve uluslararası platformlarda da birlikte mücadele edecekler.

Bağımlılıklarla mücadelede yerel yönetimlerin desteğini her zaman yanında görmek istediklerini belirten Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, imza töreninde; “Bu işbirliği tüm Türkiye’de yaygınlaştırmaya başladığımız YEDAM’ın Başakşehir’de de açılmasını ve bağımlılık alanında çocuk ve gençlerimize özel çalışmaların yapılmasını amaçlıyor. Protokolün hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Belediye olarak halkın faydasına olan tüm çalışmaları ilçelerinde hayata geçirdiklerini belirten Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ise; “Ülkemizin en köklü kuruluşu olan, bağımlılığı engellemek, bağımlılık riskini azaltmak adına birçok önemli çalışmaya imza atan Yeşilay’la bu işbirliğini yapmaktan çok memnunuz. Açılacak olan YEDAM Başakşehir’in şimdiden ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konusunda uzman eğitmenler ile bağımlılıkla mücadele

Yapılan işbirliği protokolüyle Yeşilay tarafından alkol ve uyuşturucu bağımlılarına, bağımlılık riski taşıyanlara ve yakınlarına ücretsiz psikolojik danışmanlık ve rehabilitasyon desteği vermek amacıyla kurulan YEDAM’ın (Yeşilay Danışmanlık Merkezi) İstanbul’da Üsküdar, Cerrahpaşa ve Şanlıurfa/Eyyübiye’de açılan hizmet binalarının ardından Başakşehir’de de yeni bir merkezin hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Protokol kapsamında; YEDAM tarafından en güncel bilimsel bilgilerle donatılarak yetiştirilen uzmanlar, Başakşehir Belediyesi’nin istihdam edeceği bölgelerde bağımlılıklarla ilgili ortak seminer ve eğitimler düzenleyecek, bu seminer ve eğitimlerin saha çalışmaları ile desteklenmesi sağlanacak.