Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay ve Avrasya Üniversitesi'nden Bağımlılıklara Karşı İşbirliği Protokolü

Yeşilay ve Avrasya Üniversitesi'nden Bağımlılıklara Karşı İşbirliği Protokolü

Yeşilay ve Avrasya Üniversitesi arasında bağımlılıklarla etkin mücadele adına işbirliği protokolü imzalandı. Genç neslin önleyici ve koruyucu hizmetlerle desteklenmesi kapsamında yapışan işbirliği üniversite öğrencilerini tütün, alkol, uyuşturucu madde ve teknoloji bağımlılığına karşı bilinçlendirme çalışmalarını hedefliyor.

Geçtiğimiz Aralık ayında Avrasya Üniversitesi'nde gerçekleştirilen "Bağımlılıkla Mücadele Araştırma Merkezi Modeli Geliştirme Çalıştayı"nın nihayetinde Avrasya Üniversitesi ile Yeşilay arasında bağımlılıkla mücadele eğitimi verilmesini sağlamak, toplumu bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak için işbirliği yapılması kararlaştırılmıştı.

Bağımlılıklara karşı bilimsel kaynaklı verilerin oluşturulması ve üniversite gençliğinin bilinçlendirilmesi amacıyla yapılan işbirliği protokolü Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman ve Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aşkın Asan arasında imzalandı. Protokol törenine, Yeşilay Genel Başkan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. M. Akif Seylan, Dr. İbrahim Topçu, Yönetim Kurulu Üyesi Pervin Tuba Durgut ve Yeşilay Genel Müdürü Savaş Yılmaz da iştirak etti. Yeşilay'ın çalışmaları ve çözüm ortaklığında üniversitelerle işbirliğine çok önem verdiklerini belirten Karaman; "yapılan işbirlikleriyle üniversite gençliğinin de bağımlılıkla mücadeleye dahil olması çalışmalarımızda bizlere güç katıyor" dedi. Üniversitelerinde gerçekleştirdikleri bağımlılıkla mücadele çalıştayı sonrası bağımlılık tehlikesinin boyutunu daha da net gördüklerini belirten Rektör Asan; "böylesi bir tehlikeye karşı bilhassa gençlerimizi korumak için Yeşilay'la işbirliğine gitmek bizim için çok ehemmiyetli" şeklinde konuştu.

Yeşilay ve Avrasya Üniversitesi arasında yapılan işbirliği protokolünün içeriğini; üniversiteye bağlı birimlerde çalışanlara, öğrencilere Yeşilay Trabzon Şubesi tarafından seminer, konferans, eğitim çalışmaları yapılması, üniversite gençliğinin bilinçlenmesine yönelik her türlü kültürel, spor, sağlık, eğitim, yarışma vb. etkinliklerinin yapılması, üniversite bünyesinde Yeşilay faaliyetlerinin yürütülmesi ve koordinasyonu için bir temsilci atanması, üniversite bünyesinde öğrenci ve öğretim üyelerine dönük çalışmalar yapacak Yeşilay gönüllülerinden oluşan Genç Yeşilay Kulübü kurulması ve faaliyetleri için gerekli imkân ve koşulların organize edilmesi oluşturuyor.