Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay, Uzaktan Eğitim Sistemini tanıttı

Yeşilay, Uzaktan Eğitim Sistemini tanıttı

Sanal ortamda bağımlılık eğitimi...

13 eğitim paketini içeren Uzaktan Eğitim Sistemiyle kullanıcılar, kendi yaşlarına uygun bağımlılıklarla ilgili bilgilere rahatlıklı ulaşabilecek.

Yeşilay ve İstanbul Üniversitesi, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) kapsamında çocuk ve gençleri; alkol, madde, tütün, teknoloji bağımlılığı ve sağlıklı yaşam alanında eğitecek olan Uzaktan Eğitim Sistemini tanıttı. Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. M. Akif Seylan, Yeşilay olarak alanında uzman isimler tarafından içeriği oluşturulmuş TBM Programını, İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF) ile birlikte sanal ortama taşıdıklarını söyledi.

Çocuklar, oyun oynayarak öğrenecek
Uzaktan eğitim sisteminden tüm halkımızın yararlanmasını beklediklerini belirten Seylan, “13 eğitim paketini içeren bu uzaktan eğitim sistemiyle kullanıcılar kendi yaşlarına uygun bağımlılıklarla ilgili bilgilere ulaşabilecekler, çocuklar oyunlarla bağımlılıkları öğrenecekler. Uzman isimlerin röportajlarını da bu sisteme dahil ettik. Gençliğin sorunlarını dert edinmişler olarak onlara hitap edecek şekilde oluşturduğumuz eğitim sistemi, TBM’nin de sanal ortamda yayılmasına daha da katkı sağlayacak. Uzaktan eğitim sistemimizin tüm halkımız için istifadeli olmasını diliyorum” diye konuştu.

Her yaş grubuna göre sanal içerik
İÜ Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF) Dekanı Prof. Dr. Alper Cihan ise “TBM gibi ulusal çapta bir projenin çözüm ortağı olmak bizim için çok kıymetli” dedi. Bağımlılıklar alanında doğru ve güvenilir bilgilerin online olarak da kullanıcıya ulaştırmak için AUZEF olarak çok titiz bir çalışma yürüttüklerini belirten Cihan, “Nihayetinde her yaş grubuna uygun sanal bir içerik oluşturduk. Bu önemli projenin her adımının takipçisi oldum . Şimdi ise artık Türkiye açısından büyük bir kazanım olacak ve dileyenin kolayca ulaşabileceği sanal bir bağımlılık eğitim sistemimiz var” şeklinde konuştu.

TBM Uzaktan Eğitim Programı kapsamında yaş grubuna uygun olarak alkol, madde, tütün, teknoloji bağımlığı ve sağlıklı yaşam alanlarında ve alan uzmanları danışmanlığında hazırlanmış olan etkinlik, video gibi çalışmaların interaktif içeriklere dönüştürülmesiyle 13 adet eğitim paketi oluşturulmuştur. Yaş gruplarının özellikleri ve ön öğrenmeleri göz önünde bulundurularak hazırlanan bu interaktif içeriklerle hedef kitlenin ilgisi cezbedilerek öğrenme sürecine pozitif katkı sağlanması hedeflenmektedir.