Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay'ın projeleri SESRIC'le İslam dünyasına açılıyor

Yeşilay'ın projeleri SESRIC'le İslam dünyasına açılıyor

Yeşilay ve SESRIC, bağımlılıkla mücadelede güçlerini birleştirdi. Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, bağımlılıkla mücadelede dünyaya örnek olacak projelerin yaygınlaştırılması için çalıştıklarını söyledi.

Yeşilay, bağımlılıkla mücadelede uluslararası işbirliklerini artırıyor. İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik, Sosyal Araştırmalar ve Eğitim Merkezi (SESRIC), bağımlılıkla mücadelede güçlerini birleştirdi. Yeşilay ve SESRIC "Uluslararası Bağımlılıkla Mücadele" protokolü imzalayarak bağımlılıklarla mücadelede İslam ülkelerine yönelik farındalığı arttırmayı hedefliyor.  Bölgesel ve uluslararası düzeyde işbirliklerinin artırılması planlanlanan protokolün imza törenine Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk ve SESRIC Genel Direktörü Büyükelçi Musa Kulaklıkaya katıldı.

Bilimsel projeler geliştirilecek
Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, bağımlılıkla mücadelede gerçekleştirdikleri önleyici çalışmaların dünyaya örnek olmasının ve yaygınlaştırılmasının kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Yeşilay'ın Türkiye genelinde uyguladığı bir çok önleyici çalışmanın bulunduğuna dikkat çeken Öztürk, "Bu projelerimiz bilimsel temelli ve hedef kitleye uygun olarak tasarlanıp yürütülmektedir. Bu anlamda projelerimiz diğer ülkelere de hitap edebilecek bir yapıya sahip. İmzaladığımız bu protokolle, İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerde projelerimiz bir model olacak." diye konuştu.

SESRIC Genel Müdürü Musa Kulaklıkaya ise konuşmasında, çalışmalarıyla toplumun her katmanına hitap eden Yeşilay ile işbirliği yapmanın kurumları için çok kıymetli olduğunu belirtti. Yeşilay'ın kökleri güçlü, bağımlılıklar hakkında nasıl hareket edileceğini bilen sağlam bir kuruluş olduğunu belirten Kulaklıkaya, "Bu güzide kuruluşumuzun birikimlerini, rahatlıkla uygulanabilecek metotlarını İslam ülkelerine taşımayı umuyoruz" dedi. İmzalanan protokol çerçevesinde; bağımlılıklarla ilgili farkındalığı artırmak için İslam ülkelerine yönelik araştırma, eğitim ve kapasite geliştirme programları uygulanacak. İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik, Sosyal Araştırmalar ve Eğitim Merkezi (SESRIC) bir alt kuruluşu olarak faaliyet gösermektedir.