Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay'ın bağımlılıkla mücadelesi STK’larla güçleniyor

Yeşilay'ın bağımlılıkla mücadelesi STK’larla güçleniyor

Yeşilay, hayata geçirdiği Yeşilay Akademi kapsamında Sivil Toplum Kuruluşlarına (STK) Temel Bağımlılık Eğitimi verdi. STK temsilcilerine verilen ve 3 gün süren eğitimlerde; tütün, alkol, uyuşturucu madde, teknoloji gibi bağımlılık türlerinin yanı sıra bağımlılıkla mücadelede dil birliği sağlama ve STK’lar arasında iletişim ağı kurulmasına yönelik eğitimler gerçekleştirildi.

Bağımlılıkla asırlık mücadelesini yeni projeler ve çalışmalarla güçlendiren Yeşilay, hayata geçirdiği Yeşilay Akademi'de STK temsilcilerine eğitim verdi. Yeşilay Genel Merkezi/Sepetçiler Kasrı'nda gerçekleştirilen ve 3 gün süren bağımlılıkla mücadele eğitimleri kapsamında 40 STK temsilcisi; tütün, alkol, uyuşturucu madde, teknoloji gibi bağımlılık türleri konusunda bilimsel bilgilere ulaşma, bağımlılıkla mücadelede dil birliğinin sağlanması ve bu alanda çalışan STK'lar arasında iletişim ağı kurulmasına yönelik eğitimler aldı.

16-18 Ekim 2015 tarihleri arasında düzenlenen eğitim programına STK'ların bağımlılıkla mücadele, çocuk, genç, aile ve dezavantajlı gruplar ile çalışan temsilcileri katıldı. Eğitim sonunda sertifika alan katılımcılar, TBM'nin ulusal ve yabancı uzmanlar tarafından gerçekleştirilecek sanal sınıf seminerlerine de katılma hakkı kazandı. Katılımcılara; Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM), Ana Hatları ile Bağımlılık ve Bağımlı Kişilik, Madde Bağımlılığının Oluşmasına Neden Olan Unsurlar, Madde Bağımlılığı-Bağımlılık Yapıcı Maddeler ve Özellikleri, Bağımlılıkla Mücadelede Yaş Gruplarına Özel Mesajlar gibi önemli 12 ayrı başlıkta bağımlılıkla mücadele konusunda eğitimler verildi.

Eğitim içeriklerini Yeşilay Bilim Kurulu hazırladı
Eğitim programlarıyla, STK'ların iletişim ağına dâhil edilerek bağımlılıkla mücadelenin ülke geneline yaygınlaştırılması ve bağımlılıkla mücadelede tek ses olunması amaçlanıyor. Yeşilay Bilim Kurulu tarafından bilimsel temelli yaklaşım ile hazırlanan program eğitimleri TBM Uzaktan Eğitim Sistemi içerisinde bulunan sanal sınıflarda verilerek eğitimlere süreklilik kazandırılacak.

Yeşilay Akademi bağımlılıkla mücadeleye güç katıyor
Yeşilay, bağımlılık alanında ihtiyaç duyulan güncel bilgileri ve uygulamaları içeren bilimsel temelli eğitim desteği vermek, bağımlılık ve bağımlılık türleri konularında eğitim programları tasarlamak ve araştırma geliştirme faaliyetleri yürütmek amacıyla Yeşilay Akademi'yi hayata geçirdi. Bu konuda kamu, özel sektör ve uluslararası kuruluşlarla işbirliğinin gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla hayata geçirilen eğitim programları bu kapsamda bağımlılıkla mücadeleyi güçlendirecek hayati bilgileri katılımcılara ulaştırıyor.