Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay ile TRT'den bağımlılığa karşı işbirliği

Yeşilay ile TRT'den bağımlılığa karşı işbirliği

Yeşilay Cemiyeti ve TRT sağlıklı yaşam ve bağımlılık konusunda izleyicinin bilinçlendirilmesi, duyarlılık ve farkındalığının geliştirilmesi, Cemiyetin faaliyetlerinin TRT yayınları yoluyla izleyiciye aktarılması amacıyla bir protokole imza attı.

Sepetçiler Kasrı'nda düzenlenen törenle, Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman ve TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin iki kurum adına, sorumlu medyacılığa örnek olması, bağımlılıklarla mücadele, ekranlarda yer alan alkol kullanımı gibi konularda iki kurum adına sorumlu davranmayı öngören bir protokole imza attı.

Bağımlılık konusunda toplumu bilinçlendirme, başta gençlik olmak üzere tüm toplumu tehdit eden her türlü bağımlılığı önlemek adına TRT ile işbirliği yaptıklarını ifade eden Prof. Karaman, "Bundan sonraki çabalarımızda, Yeşilay'ın bağımlılık mücadelesinde TRT'nin etkin desteğini alma konusunda bir adım attık" şeklinde konuştu. Geleceği sağlıkla donanmış bir ülke ve millet oluşturma idealiyle adım atan iki kurumun bir araya geldiğini dile getiren Karaman, yapılan işbirliği kapsamında, bağımlılık ve onun getirdiği kölelikten uzaklaşma, gerçek özgürlüğe kavuşma idealinin çok daha geniş kitlelere duyurulacağını belirtti.

Törende konuşan TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, özellikle dizi, film senaryolarının uyuşturucuya karşı mücadelede örtülü mesajlar verilerek, izleyiciyi sağlıklı zemine çeken bir yapıda işlenmesi için çaba sarf edeceklerini söyledi. Şahin, “Başta dizilerde, bağımlılığa neden olan ve özgürlük kavramı adı altında insanları köleleştiren bu zincirden kurtaracağız. Bağımlılık köleliğinden insanları kurtarmak için Yeşilay’la ortaklaşa diziler, belgeseller, yarışma programları hazırlayacağız. Yeşilay'ın yaptığı tüm faaliyetleri kamuoyuyla paylaşıyorduk ama artık daha yüksek sesle duyuracağız. Çünkü farkındalık oluşturmak için sesimizi daha çok yükseltmeliyiz. Diğer türlü insanlar, medyanın çeşitlenmesinden kaynaklı farklı alanlara yönelebiliyorlar.” dedi. Şahin ayrıca TRT’nin kamu yararına yaptığı çalışmalardan en önemlilerinden birinin Yeşilay ile gerçekleşen bu işbirliğinin olduğunu da sözlerine ekledi.

Protokol kapsamında, tarafların çalışmalarının disiplin içinde yürütülmesi ve olgunlaştırılması hedefiyle birer irtibat kişisi belirlenecek. Bu işbirliği özellikle gençlere rol model oluşturmak, onları bağımlılıktan uzak tutmak için projeler üretmenin önünü açacak.