Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay Haftası'nda "Umut" dolu sergi

Yeşilay Haftası'nda "Umut" dolu sergi

Yeşilay'ın Şanlıurfa Şubesi Başkanı Ressam Muharrem Çelik, "Gençler Eğleniyor Ebeveynler Bilgileniyor" projesi kapsamında bağımlılıkla mücadeleye destek amaçlı oluşturduğu sokak sergisine davul zurna eşliğinde açılış yapıldı. Yeşilay Haftası kapsamında Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde düzenlenen "Umut" adlı sokak sergisi vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Şanlıurfa'da "Gençler Eğleniyor Ebeveynler Bilgileniyor" projesi kapsamında gerçekleştirilen, Şube Başkanı Ressam Muharrem Çelik'in "Umut" konulu 19. Kişisel Sergisi' halkın beğenisine sunuldu. Sokak sergisine katılanlar, özellikle damat giydirme geleneğinin canlandırmasına ilgi gösterdi. Davul zurna eşliğindeki sokak sergisinin açılışını Harran Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Abdullah Ekinci yaptı.

Amacımız sağlıklı ve mutlu bir toplum oluşturmak
Sergide bir konuşma yapan Türkiye Yeşilay Cemiyeti Şanlıurfa Şubesi Başkanı Ressam Muharrem Çelik, çalışmadaki amacının bağımlılığa karşı gençlerin korunması olduğunu söyledi. Çelik, "Amacımız sağlıklı ve mutlu bir toplum oluşturmaktır. Bu amaçla üç ay boyunca ilimizde gerçekleştireceğimiz, Gençler Eğleniyor Ebeveynler Bilgileniyor Projesi ile gençleri eğlendireceğiz, ebeveynleri bilgilendireceğiz" dedi.

Prof. Dr. Abdullah Ekinci ise açılışta yaptığı konuşmasında "Gençlere sahip çıkmak herkesin sorumluluğundadır. Bizde akademisyenler olarak Yeşilay'ımızı her yönüyle destekliyoruz ve Yeşilay etkinliklerinde her zaman üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazır olduğumuzu bildirmek istiyoruz" dedi.

Sokak sergisinde 40 yağlı boya tablo yer aldı. Tablo çalışmalarında zararlı alışkanlıklar ve bunlardan kurtuluş yolları soyut olarak ele alındı. Sergiye Prof. Dr. Ekinci'nin yanı sıra Halk Sağlığı Şube Müdürü Zeynep Marangoz, Harran Üniversitesi Öğretim Görevlisi Necla Tosmur, Yrd. Doç. Dr. Mahmut Kaya, Kısas Lisesi Müdürü Süleyman Karakısa, öğretmenler ve gençler katılım gösterdi.