Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay Dergisi Eylül ayı itibariyle 968.sayısına ulaştı!

Yeşilay Dergisi Eylül ayı itibariyle 968.sayısına ulaştı!

“Halk Sağlığı Ekseninde Bağımlılık Politikaları” dosya konusuyla Yeşilay Dergisi’nin Eylül/968. sayısı çıktı.

Bağımlılıklara karşı bilimsel metotlarla mücadele eden ve bu yönde proje ve etkinliklerle her insana dokunmayı amaçlayan Yeşilay, bu yönde yayın yapan ve Türkiye’nin en eski dergilerinden olma özelliğini taşıyan Yeşilay Dergisi (1925) ile de bağımlılıklar hakkındaki tüm konuları uzmanların yazı ve görüşleriyle ele alıyor.

Eylül sayısıyla 968.sayısına ulaşan Yeşilay Dergisi’nde bu ay halk sağlığı ve bağımlılık çalışmaları ele alındı. Dünya Sağlık Örgütü’nün araştırmalarıyla sabit olan önlenebilir hastalıklar ve bunlara bağlı ölümlerin başlıca sebeplerinden olan bağımlılıkların toplumsal bir halk sağlığı sorunu olduğu vurgulanan bu sayıda halk sağlığı kavramının ne olduğu, uygulamaları, sağlık sorunlarını belirlemede kullanılan yöntemleri, bağımlılık açısından halk sağlığı çalışmaları detaylı bir şekilde okuyuculara sunuldu.
Bağımlılıklar, sadece maddeyi kullanan bireyi değil, en dar çevresinden en geniş çevreye kadar tüm toplumu etkilemesi sebebiyle halk sağlığı sorunlarının başında gelmektedir. Bu sebeple gerek problemlerin ortaya çıkış ve yayılma yollarının, gerek bunlarla mücadele biçiminin ciddi bilimsel çalışmalara tabi tutulması; bu bilimsel verilerin takip edilip kamuoyu ve yetkililerle paylaşılması; ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılarla bağımlılık mücadelesinin yol ve yordamlarının irdelenmesi ve uygulama imkânlarının araştırılması halk sağlığı eksenindeki bağımlılık çalışmalarının olmazsa olmazlarındandır.

Bağımlılıkların hiç oluşmaması ve mevcut olanların da giderilmesi için, birey ve toplum nezdinde önleyici çalışmalar yapan Yeşilay, klasikleşmiş bağımlılık türleri yanında giderek daha etkin ve zararlı olma eğilimi gösteren yeni bağımlılık alanlarının da tehdidi altında olan gençlerimizi ve tüm toplumu korumak için yaklaşık bir asırdır mücadele ettiğini çalışmalarından biri olan Yeşilay Dergisi ile de topluma ulaştırmaya devam edecektir.