Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay'dan Sivil Toplum Kuruluşlarına Eğitim Desteği

Yeşilay'dan Sivil Toplum Kuruluşlarına Eğitim Desteği

Yeşilay bağımlılıkla mücadele alanında yapılacak olan projeleri mali açıdan desteklemek amacıyla başlattığı Mali Destek Programları kapsamındaki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Bağımlılıklarla topyekûn mücadele amacıyla en son "Bağımlılıkla Mücadele Destek Programı" ve "Genç Yeşilay Mali Destek Programı"nı açıklayan Yeşilay, mali destek programlarına başvuru yapacak olanlara Proje Döngüsü Yönetimi (PDY) eğitimini verecek. Üniversitelerdeki Genç Yeşilay Kulüplerinin etkinliğinin ve gençlerin bağımlılıkla ilgili bilinç ve farkındalık düzeylerini artırılmasını amaçlayan ve toplamda projelere 250 bin TL destek sunan Genç Yeşilay Mali Destek programı başvurusu 15 Mayıs'ta sona eriyor. Sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ile sanayi ve ticaret odalarının başvuru yapabileceği ve toplamda 750 bin TL desteğin sağlanacağı Bağımlılıkla Mücadele Mali Destek programının son başvuru tarihi ise 22 Mayıs. Söz konusu programlara sunulacak projelerin niteliği, programların etkililiği ve verimliliğinin daha kaliteli olması amacıyla Yeşilay, proje başvuru sahipleri sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcilerine Proje Döngüsü Yönetimi (PDY) eğitimi verecek. 8-9 Mayıs’ta Yeşilay Genel Merkezi/Sepetçiler Kasrı’nda yapılacak olan eğitimlerde başvurusu yapılacak olan projelere, bağımlılıkla ilgili sorunları iyi analiz edebilecek ve doğru çözümler üretebilecek niteliklerin kazandırılması hedefleniyor.

8-9 Mayıs 2015'te Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Merkezinde 09.30-16.30 saatleri arasında düzenlenecek olan eğitime katılımla ilgili hususlar ise şu şekilde;

  • Her STK’dan en fazla bir katılımcının başvurusu kabul edilecektir.
  • Eğitimi talep eden STK’nın bağımlılık, gençlik veya sosyal kalkınma alanında saha çalışmaları yapıyor olması tercih sebebidir.
  • Eğitimin iki gününe tam katılım şarttır.
  • Şehir dışından gelecek katılımcıların her türlü gideri kendileri tarafından karşılanacaktır.

 

 

Eğitim için 25 kişilik kontenjan mevcuttur. Katılım başvurusu için tıklayınız.