Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay'dan Kıbrıs Çıkarması

Yeşilay'dan Kıbrıs Çıkarması

Yeşilay'ın uluslararası alanda başlattığı teşkilatlanma çalışmaları kapsamında Kıbrıs'ta da Yeşilay kuruluşu gerçekleşti. Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman'ın ve Kıbrıs Yeşilay'ı kurucu başkanı Ayşe Gökyiğit'in katılımlarıyla Lefkoşe'de gerçekleşen basın toplantısında kuruluş protokolleri imzalandı.

Yeşilay'ın son yıllarda yürüttüğü uluslararası teşkilatlanma çalışmaları çerçevesinde 30 ülkede Yeşilay kuruluş çalışmaları devam ediyor. Son olarak Lefkoşe’de düzenlenen basın toplantısıyla resmi olarak Yeşilay’ın kuruluşu Kıbrıs ve Türk kamuoyuna ilan edildi.

Basın toplantısında konuşan Yeşilay Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman Yeşilay'ın uluslararası çalışmaları ve misyonu hakkında bilgi verdi. Karaman "Bizler Balkanlardan Ortadoğuya birçok bölgede aktif teşkilatlanma çalışmaları yürütürken Kıbrıs'ı ihmal edemezdik. Yakın zamanda Kıbrıs'ta da bu çalışmayı başlatarak bugün resmi kuruluşumuzu kamuoyuyla paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Basın toplantısında söz alan Kıbrıs Yeşilay'ı Başkanı Ayşe Gökyiğit ise Yeşilay olarak önümüzdeki dönemde Kıbrıs'ta bağımlılıklarla mücadelede önemli çalışmalar gerçekleştireceklerini ve önlerinde Yeşilay'ın önemli bir örneklik teşkil ettiğini söyledi. Gökyiğit ayrıca "Kıbrıs'ta Türkiye Bağımlılıklarla Mücadele Eğitim Programı (TBM) gibi bir takım eğitim programlarının uygulanması için Yeşilay formatör eğitimleri gibi gerekli altyapı çalışmalarını tamamladık" dedi.

Yeşilay'dan Kıbrıs Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Çalışmalarına Katkı
Yeşilay kuruluş çalışmaları çerçevesinde Kıbrıs'ta bulunan Yeşilay delegasyonu KKTC Başbakanlığına bağlı Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonunun organize ettiği 1. Uyuşturucu ile Mücadele Çalıştayına katıldı. Çalıştayda konuşma yapan Yeşilay Başkanı Prof. Karaman Yeşilay'ın faaliyetlerini ve Türkiye'deki mevzuat çalışmalarını anlattı. Karaman "Sivil toplumun kamu kurumları ile birlikte uyuşturucu ile mücadele çalışmalarını birlikte yürütmelerini çok önemsiyoruz. Bu çalışmalara sivil toplum perspektifinin yansıması uzun vadeli uygulamalar açısından önem arz etmektedir" dedi.

Yeşilay Heyetinden Kıbrıs Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu'na Ziyaret
Yeşilay Başkanı Prof. Karaman Lefkoşe'deki programları kapsamında KKTC Başbakanı Sayın Özkan Yorgancıoğlu'nu makamında ziyaret etti. Yeşilay'ın faaliyetleri ve Kıbrıs Yeşilayı'nın kuruluş çalışmaları hakkında Başbakan Yorgancıoğlu'na bilgi veren Karaman "Kıbrıs'ta önümüzdeki dönemde Yeşilay olarak önemli çalışmalar gerçekleştireceğiz. Kamu sivil toplum işbirliği ile Sayın Başbakanımızın da Yeşilay'ın kuruluş çalışmalarına önemli katkıları olmuştur, bunun için kendisine minnettarız" dedi. Başbakan Yorgancıoğlu da ziyaret için Yeşilay heyetine teşekkür ederek Yeşilay'dan Kıbrıs'ta çok aktif çalışmalar beklediklerini söyledi.

Kıbrıs Milli Eğitim Bakanı Dr. Özdemir Berova Ziyareti
Yeşilay Başkanı ve beraberindeki heyet KKTC Milli Eğitim Bakanı Dr. Özdemir Berova'yı makamında ziyaret ederek Türkiye Bağımlılıklarla Mücadele Eğitim Programı (TBM) hakkında bilgi verdi. Karaman "TBM Yeşilay'ın son iki yıldır üzerinde çalıştığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte uygulamasını yaptığı bilimsel ve kanıta dayalı bir programdır. Bizler Türkiye’de uygulanması tamamlanan bu programın Kıbrıs Milli Eğitim kurumlarının istifadesine sunulmasını arzuluyoruz, bunun için her türlü katkıyı sunmaya hazırız" dedi. TBM uygulaması için her tür desteğe hazır olduklarını belirten Bakan Berova programın Kıbrıs'ta uygulanmasına dönük ön çalışmalara başlayacaklarını belirtti.