Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay büyüyor!

Yeşilay büyüyor!

Ülke çapında bağımlılıklarla etkin mücadele etmek için çalışan Yeşilay, yılsonuna kadar tüm illerde ve İstanbul’un tüm ilçelerinde şubeleşmeyi gerçekleştirecek.

Geçtiğimiz hafta sonu 16-17 Ağustos tarihinde gerçekleşen ‘Yüksek İstişare Kurulu ve Şubeler Eğitim Programı’nda konuşan Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman, cemiyetin ortaya koyduğu stratejik plana işaret ederek, şubeleşme ve teşkilatlanmayı genişletmek konusunda düğmeye bastıklarını söyledi. Yeşilay şubeleri arasında istişare niteliği taşıyan Yüksek İstişare Kurul Toplantısı’nda, Türkiye’nin farklı illerinden gelen Yeşilay şube yetkililerine hitap eden Karaman, “Yeşilay tüm ülke sathında şubeleşmeye giderek, her insana dokunmayı, toplumun kılcal damarlarına kadar ulaşmayı amaçlıyor. Bu adımla beraber Cemiyet şubeleriyle birlikte daha etkin ve verimli bir şekilde yoluna devam edecek” dedi. Karaman ayrıca şubelere personel ve teknik donanım konusunda da destek sözü verdi.

Yeşilay, şube teşkilatlanmasının daha kaliteli olması için Ankara’da gerçekleştirdiği programda çeşitli eğitimler verdi. Programda şube yetkililerine, kurumsallaşma hedefine uygun olarak yeni vizyon ve misyon doğrultusunda dünya standartlarına uygun olan çalışma usul ve esasları anlatıldı. Yeşilay Yönetim Kurulu ve Bilim Kurulu üyelerinin de yer aldığı şubeler eğitim programında katılımcılarla istişare edilerek yerel bağımlılık sorunlarına değinildi, sorunların tespit ve çözüm önerileri tartışıldı. Programda ayrıca şube yetkilileri kendi bulundukları il genelinde yaptıkları çalışmaları anlattı. Yeni açılmış şubeler ise yapılan sunumlardan ve diğer şubelerin tecrübelerinden istifade etme ve Yeşilay Cemiyeti’nin yapmış olduğu faaliyetleri daha yakından takip etme fırsatı buldu. Yeşilay Bilim Kurulu üyelerinin bağımlılıklar alanında verdikleri eğitimin yanı sıra şube yetkililerine proje yönetimi, iletişim gibi konularda da sunumlar yapıldı, bilgiler paylaşıldı.

Daha fazla resim için tıklayınız.