Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay Bursa Şubesi alkol denetimlerine dikkatleri çekti

Yeşilay Bursa Şubesi alkol denetimlerine dikkatleri çekti

Bursa Yeşilay Şube Başkanı Raci Arvas yasak saatlerde alkollü içki satışlarındaki denetimsizliğe dikkatleri çekti. İki yıl önce yürürlüğe giren, alkollü içki satışını yasaklayan kanunun önemini vurgulayan Arvas, denetimlerin tamamen uygulamaya geçmediğini belirtti.

Arvas, dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından 10 Eylül 2010 tarihinde onaylanan kanunla ilgili olarak Bursa Emniyet Müdürlüğüne çok sayıda ihbar geldiğini, buna rağmen yapılan denetimlerin yeterli olmadığını söyledi.

Yeşilay Şube Başkanı Raci Arvas, Avrupa’nın birçok ülkesinde gerçekleştirilen saat sınırlaması kuralına satıcılar ve tüketicilerin uyduğunu belirterek, ülkemizde ise denetleme ve cezai müeyyide uygulamasının tam yapılmadığının altını çizdi.

Yeşilay Şube Başkanı Arvas, Yürülüğe giren kanun, saat 22.00-06.00 saatleri arasında alkollü içki satışını durduruyor. Kurallara uyulmadığı takdirde satanlara 29 bin lira ile 146 bin lira ağır para cezası öngörülmekte. Fakat Bursa’da belirtilen bu saatlerde kolaylıkla alkollü içki satın alınabiliyor. Şehir merkezinde, polis ekiplerinin bulunduğu yerlerde dahi alkollü içki satışı yapılabiliyor.

Yeşilay Şube Başkanı Raci Arvas, Bursa’daki emniyet güçlerinden ve içki satışı yapılan yerlerden bu konuda hassassiyet göstermelerini, kanunun verdiği yetki ve sorumlulukları yerine getirmelerini istedi.