Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay, Brüksel'de STK'larla bir araya geldi

Yeşilay, Brüksel'de STK'larla bir araya geldi

Yeşilay, Avrupa Parlamentosunda düzenlenen Uyuşturucu Maddeler Komisyonu toplantısında 100'ü aşkın sivil toplum kuruluşuyla bir araya geldi.

Birleşmiş Milletler 2016 yılında uyuşturucu gündemli Genel Kurul toplantısı düzenleyecek. Kısaca UNGASS olarak isimlendirilen bu süreçte oluşturulan Sivil Toplum Görev Gücü bünyesinde Yeşilay, Doğu Avrupa ve Orta Asya’yı temsil ediyor. UNGASS 2016 hazırlığı kapsamında farklı bölgelerde ve ülkelerde çok sayıda programlar ve etkinlikler düzenleniyor. Son olarak 23 Eylül’de Brüksel’de Avrupa Parlamentosunda bir araya gelen sivil toplum kuruluşları Avrupa bölgesindeki son durumu ele aldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Polonya Milletvekili Michal Boni uyuşturucu ve uyuşturucu bağımlılığı problemine sadece halk sağlığı açısından değil güvenlik temelli önleme, koruma, kaçakçılık ve para aklamayı önleme çalışmaları açısından da yaklaşılması gerektiğini söyledi.

Yeşilay’ın da üyesi olduğu Uyuşturucuya Karşı Avrupa Örgütü (EURAD) Genel Sekreteri Fay Watson da devletlerin mevcut uyuşturucu politikasının tedavi ve önlemede yetersiz kaldığını belirterek uyuşturucu bağımlılığı ve kaçakçılığıyla mücadele etmek için uluslararası düzeyde sağlık otoritelerinin ve hükümetlerin birlikte çalışması gerektiğini söyledi.