Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay 97. Yaşını etkinliklerle kutladı

Yeşilay 97. Yaşını etkinliklerle kutladı

Türkiye’nin en köklü sivil toplum kuruluşlarından Yeşilay, 97. kuruluş yılını İstanbul Kadıköy Meydanı’nda 5 Mart’ta düzenlediği özel bir etkinlikle kutladı. Bağımlılıklardan uzak durmak ve sağlıklı yaşam için “SEN DE SÖZ VER” mesajının vurgulandığı etkinliğe Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk’ün yanı sıra Hakan Hatipoğlu, Selim Gülgören, Elif Kaya, Burak Arslan gibi Yeşilay dostu tanınmış isimler de katıldı.

Bir asra yakın zamandır toplumun bağımlılıklarla ilgili farkındalığını artırmak amacıyla önleyici ve rehabilite edici halk sağlığı ve savunuculuk çalışmalarını yürüten Yeşilay, 1-7 Mart tarihlerinde düzenlenen Yeşilay Haftası’nı Türkiye çapında çeşitli etkinliklerle kutluyor.   Türkiye’nin en köklü sivil toplum kuruluşlarından Yeşilay, Yeşilay Haftası dolayısıyla düzenlediği etkinliklerde, bağımlılıklardan uzak durmak ve sağlıklı yaşam için “SEN DE SÖZ VER” mesajını vurguluyor.

97. yaş dev pasta kesilerek kutlandı

Bu yıl 97. kuruluş yıldönümünü kutlayan Yeşilay, İstanbul’da Kadıköy Meydanı’nda kurulan etkinlik alanında, Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk ve Yeşilay Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra Hakan Hatipoğlu, Selim Gülgören, Elif Kaya, Burak Arslan gibi Yeşilay dostu tanınmış isimlerin katılımıyla özel bir kutlama etkinliği düzenledi. Yeşilay Genel Başkanı Prof. Öztürk ve sanatçılar hep birlikte Yeşilay’ın 97. yaşını dev bir pasta keserek kutladılar.

Yeşilay doğum günü pastasının kesildiği etkinlikte ayrıca eğlenceli sohbetler ve aktiviteler de gerçekleştirildi. Kadıköylüler, Yeşilay Ritim Grubu’nun ezgileriyle keyifli bir hafta sonu geçirme imkânı buldular.

Yeşilay Haftası kapsamında, 4 – 5 Mart günleri Kadıköy Meydanı’nda Yeşil Sahne etkinlikleri düzenlendi. Etkinlik alanında iki gün boyunca, söyleşiler, karikatür sergisi, çocuklarla aktivite çadırı, cam ve ebru atölyesi, Yeşilay Ritim Grubu konseri gibi birbirinden renkli etkinlikler gerçekleştirildi. Yeşil Sahne,4 Mart’ta Furkan Palalı’yı, 5 Mart’ta ise Hakan Hatipoğlu’nu konuk etti.

Hafta boyunca, kamuoyunun bağımlılıklara karşı farkındalığının arttırılması amacıyla çeşitli aktiviteler yapıldı. 3D mapping ile tarihi binalar ışıklandırıldı, ünlü isimlerin katılımıyla halka açık sohbetler düzenlendi. İş, spor, sanat ve medyadan isimlerin ödüllendirildiği Zümrüdüanka Ödül Töreni’nde ise “En Yeşilaycı” kişi ve kurumlara plaket verildi. Yeşilay’ın, medya dünyasından tanınmış isimlerin yanı sıra farklı bisiklet kulüplerinden ve halktan binlerce kişinin katılımıyla düzenlediği geleneksel Tarihi Yarımada Bisiklet Turu da 5 Mart’ta yapıldı. Bisiklet etkinliğine bu yıl eş zamanlı olarak Türkiye’nin 25 ilindeki bisiklet kulüpleri de katıldı. Yanı sıra 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve FSM Köprüsü yeşil ışıklandırıldı, köprülerde Yeşilay bayrakları dalgalandı. Ayrıca hafta boyunca oynanan Süper Lig ve 1. Lig maçlarına takımlar Yeşilay pankartları ve mesajlarıyla çıktı.