Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay, 96. Yaşını Tüm Yurtta Etkinliklerle Kutladı

Yeşilay, 96. Yaşını Tüm Yurtta Etkinliklerle Kutladı

Bu yıl "İyi ki Yeşilay var!" konseptiyle 1-7 Mart tarihleri arasında gerçekleşen Yeşilay Haftası, Türkiye çapındaki Yeşilay şubelerinde etkinliklerle kutlandı. Yeşilay'ın 96. kuruluş yıldönümünün de kutlandığı haftada, başta çocuklar ve gençler olmak üzere her kesime yönelik eğlenceli ve eğitici aktiviteler düzenlendi.

Bu yıl "İyi ki Yeşilay var!" konseptiyle 1-7 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen Yeşilay Haftası, Türkiye'nin dört bir yanındaki Yeşilay şubelerinin düzenlediği renkli etkinliklerle kutlandı. Yeşilay'ın 96. kuruluş yıldönümünün de kutlandığı haftada, yüzbinlerce gönüllünün katılımı ile etkinlikler düzenlendi. Yeşilay, çocuklar ve gençler başta olmak üzere her kesiminin katıldığı eğlenceli aktivitelerde, bağımlılıklar konusunda topluma bilgiler verildi.

İstanbul, Ankara ve Bursa'dan başlayarak Türkiye'nin doğusundan batısına kadar ülkemizin dört bir yanında faaliyet gösteren 106 Yeşilay şubesi, Yeşilay Dayanışma Haftası kapsamında planladıkları etkinlikleri meydanlara taşıdı. Çocuk şenlikleri, bağımlılık eğitimleri, oyunlar, fotoğraf ve karikatür atölye çalışmaları, bisiklet turları, sağlık yürüyüşleri ve sergilerle dolu dolu geçen 7 gün boyunca eğlenceli aktiviteler gerçekleştirildi; aynı zamanda bağımlılıklar hakkında bilgiler verildi.

Hafta boyunca Yeşilay Festival Alanlarında karikatür, resim atölyeleri yapıldı. Ziyaretçiler, ritim gruplarının müzikleriyle coşarken, video gösterileri ile teknoloji ve sigara bağımlılığının zararları 3 boyutlu olarak anlatıldı. Çocuklar ise kendilerine ayrılan oyun çadırlarında, masal kahramanları eşliğinde kum boyama, yüz boyama, sokak oyunları aktiviteleriyle doyasıya eğlenme fırsatı buldu.

Yeşilay Haftası münasebetiyle düzenlenen aktivitelerde, zararlı alışkanlıklara ve bunların yayılmasına engel olmak için hep birlikte el ele vererek, bağımlılıklarla mücadele çağrısında bulunuldu.