Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay, 6. Küresel Alkol Politikaları Konferansı’nda Türkiye Alkol Politikalarını Anlattı

Yeşilay, 6. Küresel Alkol Politikaları Konferansı’nda Türkiye Alkol Politikalarını Anlattı

Yeşilay, bu yıl İrlanda, Dublin’de 9-11 Mart tarihleri arasında altıncı kez düzenlen ‘Küresel Alkol Politikaları’ konferansına katıldı.  Bu yıl ki temanın “Alkol, Eşitlik ve Küresel Sağlık: Herkes için Sürdürülebilir Kalkınma için Alkol Kontrolünün Yararı” olduğu konferansta; Yeşilay yan etkinliklerde sponsor olarak yer aldı.

Konferansa Yeşilay’ı temsilen Doç. Dr. Perihan Torun, Bilimsel Çalışmalar Müdürlüğü Uzmanlarımızdan Fulden Albayrak ve Nesrin Özkan katılım sağladı.  Yeşilay’ın sponsor olarak yer aldığı etkinliğin moderatörü de Doç. Dr. Perihan Torun oldu. “Politikanın izlenmesi ve değerlendirilmesi - Uluslararası Alkol Kontrol Politikası Değerlendirme Çalışması” temasıyla düzenlenen etkinlik boyunca; küresel alkol politika çalışmalarının bulgularına genel bir bakış sunarak, bulguların politika değişikliği ve savunuculuğu desteklemek için kanıt olarak kullanılmasının tartışılması amaçlandı. Konferans boyunca;  Doç. Dr. Perihan Torun’un Türkiye’nin Uluslararası Alkol Kontrol Çalışması Deneyimi’ni anlattığı sunumun ardından; Massey Üniversitesi’nden Dr. Taisia Huckle, “IAC Çalışmasına Genel Bakış”, Petal Petersen, ‘Alkol Çevre Protokolü: Güney Afrika'dan bulgular ve deneyimler, Massey Üniversitesi’nden Stephen Randerson,’ AEP ile zaman içindeki değişimi ölçme sunumlarını gerçekleştirdi.

GAPC Nedir?
GAPC, dünyadaki alkol politika yapıcıları, alkol kontrolü savunucuları, araştırmacıları, sivil toplum aktivistleri ve uygulayıcıları için önde gelen bir forumdur.

Konferansın düzenleyicisi olan Küresel Alkol Politikası İttifakı/Birliği (The Global Alcohol Policy Alliance - GAPA), kar amacı gütmeyen kuruluşlar ve halk sağlığı kuruluşlarında çalışan ve alkolle ilgili konular hakkında bilgi paylaşan ve kanıta dayalı alkol politikalarını savunan, ticari çıkarları olmayan kişilerden oluşan bir ağdır. 2000 yılında kurulan GAPA’nın kuruluş amacı, küresel alkol endüstrisi tarafından “alkol satışlarını artırmak ve sağlığı geliştirme politikalarını azaltmak” için yapılan müdahaleleri ortadan kaldırmaktır.

GAPC Konferansları Avustralya, Melbourne (2017); Edinburgh, İskoçya (2015); Seul, Güney Kore (2013); Bangkok, Tayland (2012); ve Syracuse, ABD (2000)’de gerçekleşmiştir.