Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
YEDAM Anneleri ve İş Kadınları Anneler Günü’nde bir araya geldi

YEDAM Anneleri ve İş Kadınları Anneler Günü’nde bir araya geldi

Bu yıl 97. yaşını kutlayan Türkiye’nin en eski sivil toplum örgütü Yeşilay, Anneler Günü dolayısıyla 13 Mayıs’ta Yeşilay Kadın Komisyonunun ev sahipliğinde Sepetçiler Kasrı’nda bir etkinlik düzenledi.

Yeşilay Kadın Komisyonu temsilcilerinin, iş kadınlarının ve alkol ve uyuşturucu bağımlılarına ücretsiz psikolojik danışmanlık ve rehabilitasyon hizmeti veren YEDAM’dan (Yeşilay Danışmanlık Merkezi) destek alan danışanların annelerinin katıldığı kahvaltıda, Yeşilay’ın çalışmaları ve YEDAM’ın faaliyetleri hakkında bilgiler paylaşıldı.

Alkol ve uyuşturucu bağımlılarına, bağımlılık riski taşıyanlara ve yakınlarına ücretsiz psikolojik danışmanlık ve rehabilitasyon desteği vermek amacıyla İstanbul’da iki merkeziyle hizmet veren YEDAM hakkında annelere bilgiler aktaran Yeşilay Kadın Komisyonu Başkanı Hatice Saadet Kalyoncu, konuşmasında; "Yürekten dertlendiğimiz bağımlılıklarla ilgili bir derdimiz var. Her türlü bağımlılığa karşı mücadele edeceğimize karşı söz verdik. Bu doğru bir mücadele. Eğer bir kadın bir konuyu dert edinmişse o sorunu çözmenin yollarını buluyor ve bunu gerçekleştiriyor. Biz de kadın sözünün gücünü bildiğimiz için tüm kadınlarımızı bağımlılıklarla mücadele için kadın sözü vermeye davet ediyoruz” dedi.

Anneler Günü kahvaltısında, ailelerin ve özellikle annelerin bağımlılıklar konusunda farkındalık kazanmaları ve bu sorunla karşılaştıklarında nasıl mücadele edebilecekleri konusunda bilgilendirilmeleri amaçlandı.  

Etkinliğe katılan annelere, YEDAM’dan destek alan gençlerin hobi atölyesinde yapmış oldukları ürünler hediye edildi.