Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yale Üniversitesinde görevli Prof. Potenza’dan bağımlılık eğitimi

Yale Üniversitesinde görevli Prof. Potenza’dan bağımlılık eğitimi

Yale Üniversitesi'nde görevli Prof. Dr. Marc Potenza Yeşilay çalışanlarına davranışsal bağımlılıklar üzerine eğitim verdi.

Yeşilay, davranışsal bağımlılıklar kapsamında teknoloji ve sanal kumar bağımlılığı alanında dünya sağlık otoritelerince kabul edilen çalışmalara sahip Prof. Dr. Marc Potenza'yı İstanbul'da ağırladı. 5. Zümrüdüanka Ödül Töreninde Akademi alanında ödüle layık görülen Potenza, Yeşilay çalışanlarına bir dizi eğitim verdi. Eğitime YEDAM psikologları ve sosyal hizmet uzmanları, Bilimsel Araştırmalar, Dış İişkiler ve Eğitim birimi çalışanları katıldı.

Eğitimde Prof. Potenza tarafından kumar ve internet Bağımlılığı, yeme içme bozukluğu, cinsel bağımlılık gibi davranışsal bağımlılıklar konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Programda aynı zamanda Ruh Sağlığı Uzmanı Gretchen Blycker da "Cinsel Bağımlılığa Karşı Farkındalık Temelli Yaklaşımlar" konusuyla eğitime katkıda bulundu.

Prof. Dr. Marc Potenza kimdir?

ABD'li, eğitimini Yale Üniversitesinde gerçekleştirmiş psikiyatri profesörü Marc Potenza, yine aynı üniversitede akademisyenlik ve çeşitli araştırma merkezi ve kurul direktörlüğü görevini yürütmektedir. Moleküler biyokimya ve biyopsi, bağımlılık, sanal kumar bağımlılığı, kadınlarda bağımlılık sorunu gibi dünya sağlık otoritelerince kabul edilen çalışmaları bulunmaktadır. Yeşilay 4. Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresi'nde oturum başkanlığı yapmış, teknoloji ve kumar ilişkisine dair çalışmalarını kongrede sunmuştur. Yanı sıra uluslararası hastalık sınıflandırmalarının yapılacağı ICD-11 için Yeşilay, Marc Potenza'nın da yer aldığı "Bağımlılık Davranışlarının Halk Sağlığına Etkileri" konulu toplantı kapsamında, İstanbul'da 20 Dünya Sağlık Örgütü uzmanını bir araya getirmiş, teknoloji bağımlılığının tanı ve teşhislerinin konuşulmasını sağlamıştır. Potenza ile Yeşilay'ın kumar ve teknoloji bağımlılığı alanında eğitim ve bilimsel çalışmaları devam edecektir.