Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Üniversitelere Yeşil Bayrak geliyor

Üniversitelere Yeşil Bayrak geliyor

Yeşilay, Marmara Üniversitesi ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi arasında, öğrencileri sigara dumanından korumak ve kampüsleri dumansız bir yaşama alanı haline getirmek amacıyla Yeşilay Genel Merkezinde "Yeşil Bayrak” projesi protokolü imzalandı.

Üniversite kampüslerinde dumansız hava sahası oluşturmak, öğrencileri sigara bağımlılığı hakkında bilgilendirmek amacıyla Yeşil Bayrak dönemi başlıyor. Bu amaçla Yeşilay, Marmara Üniversitesi ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi arasında Yeşilay Bayrak projesi işbirliği protokolü imza töreni gerçekleşti. Protokol Yeşilay genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Arat ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl arasında imzalandı.

İmza töreninde konuşan Yeşilay Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk üniversitelerle yapılan işbirliğinin önemini vurgulayarak; “Bağımlılıklara karşı öğrencilerin bilinçli olması, onları koruyacak en büyük etken. Üniversitelerle de bu çalışmayı önemsiyoruz, şu an iki değerli üniversitemizle Yeşil Bayrak projesini başlatmak için protokolümüzü imzaladık. Üniversitelerimizde dumansız alan oluşturmak için büyük bir heyecanla çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Arat ise; “Uygulanabilir çözüm geliştirmek üniversitelerin temel görevidir. İmkân ve birikimlerimiz yanı sıra yüreğimizi ve gönüllülüğümüzü de bir arada tuttuk. Yerleşkelerimizi dumansız bir yaşam alanına dönüştüreceğiz, personel ve öğrencilerde bilinç oluşturacağız” dedi.

Tütün bağımlılığı alanındaki çalışmalarda öncü isimlerden olan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl; “Tütünle mücadele tüm bağımlılıklarla mücadele demektir. En tehlikeli bağımlılık yapıcı madde en kolay ulaşılabilir maddedir. Dumansız alanları çoğaltmamız, yanı sıra nargile ve elektronik sigara hakkında gençleri bilinçlendirmemiz önem gerekiyor” dedi.